728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αφιέρωμα της Πανηπειρωτικής σε λογοτέχνες και εικαστικούς

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της ηπειρώτικης αποδημίας, προετοιμάζει εντατικά το μεγάλο αφιέρωμα «Ηπειρώτες Εικαστικοί και Λογοτέχνες», αναβαθμίζοντας τη σχέση της και την προβολή του τόσο σημαντικού, πλούσιου και πολυποίκιλου καλλιτεχνικού δυναμικού.



H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της ηπειρώτικης αποδημίας, προετοιμάζει εντατικά το μεγάλο αφιέρωμα «Ηπειρώτες Εικαστικοί και Λογοτέχνες», αναβαθμίζοντας τη σχέση της και την προβολή του τόσο σημαντικού, πλούσιου και πολυποίκιλου καλλιτεχνικού δυναμικού.

Η διοργάνωση του αφιερώματος επικαιροποιεί και συνθέτει με τρόπο δημιουργικό και πρωτότυπο, παλαιότερες, σημαντικές διοργανώσεις της ΠΣΕ, αυτοτελώς αφιερωμένες σε εικαστικούς και λογοτέχνες, που συμπεριλάμβαναν, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλες εικαστικές εκθέσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, το 1997 και το 2008 καθώς και σειρά λογοτεχνικών παρουσιάσεων, στην Παλαιά Βουλή και αλλού.

Το Αφιέρωμα «Ηπειρώτες Εικαστικοί, Λογοτέχνες και Ποιητές» θα διοργανωθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση αναπτύσσεται το διαδικτυακό αφιέρωμα που θα δημοσιοποιηθεί από το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) και θα διαρκέσει ως το τέλος της χρονιάς. Κορύφωση αποτελεί η διά ζώσης διοργάνωση του αφιερώματος, με ένα τετραήμερο κύκλο εκδηλώσεων το φθινόπωρο στο Ζάππειο Μέγαρο, που θα συμπεριλαμβάνει μια εκτεταμένη εικαστική έκθεση, σειρά λογοτεχνικών παρουσιάσεων, συζητήσεις καθώς και ένα ελλειπτικό, παράλληλο πρόγραμμα με μουσικά, ποιητικά αναλόγια και προβολές. Οι οριστικές ημερομηνίες του αφιερώματος στο Ζάππειο θα οριστικοποιηθούν έγκαιρα.

Στο Αφιέρωμα συμμετέχουν Ηπειρώτες δημιουργοί όλων των γενεών – εικαστικοί απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και λογοτέχνες, ποιητές που έχουν εκδώσει τουλάχιστον ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή μία ποιητική συλλογή. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων διαρκώς εμπλουτίζεται, συμπεριλαμβάνοντας ήδη 120 εικαστικούς και 80 λογοτέχνες και ποιητές, επιβεβαιώνοντας την έκταση του αφιερώματος. Η πλήρης και οριστική διαμόρφωση των συμμετοχών θα δημοσιοποιηθεί έως τις 15 Ιουνίου.

Πολύτιμη είναι η συνεργασία και η συμμετοχή σειράς Μουσείων, Πινακοθηκών της Ηπείρου, ανάμεσά τους η Πινακοθήκη Αβέρωφ (Μέτσοβο),η Πινακοθήκη Μόραλη (Άρτα), η Πινακοθήκη Μαλάμου (Ζίτσα),το Μουσείο Βρέλλη (Μπιζάνι),το Μουσείο Παπαγιάννη (Ελληνικό Ιωαννίνων), Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης, όπως, επίσης, η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων. Καθοριστική είναι η ενεργοποίηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων μελών της ΠΣΕ, Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών για την επιτυχία της διοργάνωσης και την ανάδειξη της ιδιαίτερης σχέσης των καλλιτεχνών με τους τόπους τους.

H ΠΣΕ, διοργανώνοντας το αφιέρωμα διευρυμένης κλίμακας που φιλοδοξεί να πάρει διακεκριμένη θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, προσελκύοντας τους απόδημους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και των Tεχνών, προσδοκά στη συνεργασία σειράς φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου και της Αττικής, όπως επίσης στη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Η διοργάνωση του αφιερώματος πέμπει ένα μήνυμα ανάτασης και ελπίδας, πολύτιμο στην περίοδο που διανύουμε και υποσχετικό για το μέλλον.

Για πληροφορίες καλέστε στα τηλ.2103243822 και 2103241137, η επικοινωνήστε στο email: info@panepirotiki.com, με τη Γραμματεία της ΠΣΕ.





Αφιέρωμα της Πανηπειρωτικής σε λογοτέχνες και εικαστικούς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 29, 2021 Rating: 5 H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της ηπειρώτικης αποδημίας, προετοιμάζει εντατικά το μεγάλο αφιέρωμα «Ηπειρώτες Ει...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: