728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΠΟΥ: Η πανδημία θα τελειώσει μόνο εάν εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πηγή ανησυχίας αποτελεί η μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών


Την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ευρώπη. Παράλληλα, κάλεσε να ενταθεί η επαγρύπνηση όσο «επανεκκινεί» η γηραιά ήπειρος.Την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ευρώπη. Παράλληλα, κάλεσε να ενταθεί η επαγρύπνηση όσο «επανεκκινεί» η γηραιά ήπειρος.

«Μην νομίζετε ότι η πανδημία τελείωσε: δεν θα έχει τελειώσει παρά μόνο αφού εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού», προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γραφείο του στην Κοπεγχάγη.

«Η πανδημία θα έχει τελειώσει όταν θα έχουμε φτάσει σε εμβολιαστική κάλυψη του 70% του πληθυσμού, τουλάχιστον», διαβεβαίωσε ο κ. Κλούγκε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του επειδή οι εκστρατείες ανοσοποίησης καθυστερούν, ακόμη και στην Ευρώπη.

Στις 53 χώρες και εδάφη της Ευρώπης (όπως κατηγοριοποιούνται με βάση τα κριτήρια του ΠΟΥ), μόνο το 26% του πληθυσμού έχει κάνει μια πρώτη δόση του εμβολίου.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 36,6% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το 16,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή ανησυχίας για όλη την ήπειρο αποτελεί η μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών του νέου κορονοϊού. «Ξέρουμε για παράδειγμα ότι η παραλλαγή Β.1617 (η λεγόμενη «ινδική») είναι πιο μεταδοτική από τη Β.117 (που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία), η οποία ήταν ήδη πιο μεταδοτική από το προηγούμενο στέλεχος», εξήγησε ο Βέλγος γιατρός.

Η ινδική παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 27 από τις 53 χώρες της περιοχής, μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων μειώνεται σταθερά, για πέμπτη εβδομάδα, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τα μέσα Οκτωβρίου.
Κλούγκε: Πρέπει επιτέλους να δείξουμε «κόκκινη κάρτα» στην Covid-19
Ο Κλούγκε εμφανίστηκε ανήσυχος, επειδή οι άνθρωποι δεν προσέχουν πια και γίνονται «παράλογοι», καθώς πιστεύουν ότι αφού έκαναν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου «η πανδημία τελείωσε».

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα, αυτό το καλοκαίρι πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για όλους να είναι προσεκτικοί, ιδίως στις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου που αναμένονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. «Πρέπει επιτέλους να δείξουμε “κόκκινη κάρτα” στην Covid-19, να μην της δώσουμε παράταση, να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο Κλούγκε.

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα και να χρησιμοποιούνται προστατευτικές μάσκες.

«Σε μια πανδημία, η ταχύτητα είναι ουσιαστικής σημασίας», σχολίασε. «Ακόμη και όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία, πολλές χώρες περίμεναν, χάσαμε πολύτιμο χρόνο», εκτίμησε ο Κλούγκε. Ακόμη και σήμερα «ο χρόνος είναι εναντίον μας (…) Πρέπει να επιταχύνουμε (την εκστρατεία ανοσοποίησης), πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολίων», επέμεινε, λέγοντας ότι ο Οργανισμός συνεχίζει να μελετά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, καθώς και ένα κινεζικό σκεύασμα.

Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά μεγαλύτερη αλληλεγγύη εκ μέρους των χωρών όσον αφορά την κατανομή των εμβολίων. «Δεν είναι αποδεκτό ορισμένες χώρες να ξεκινούν τον εμβολιασμό των νεότερων ηλικιακά ενώ άλλες να μην έχουν εμβολιάσει ακόμη όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τις ευπαθείς ομάδες», σχολίασε.
ΠΟΥ: Η πανδημία θα τελειώσει μόνο εάν εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 29, 2021 Rating: 5 Πηγή ανησυχίας αποτελεί η μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών Την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμό...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: