728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

14 περιφερειακά αεροδρόμια: Η μεγάλη επένδυση που θα απογειώσει την Ελλάδα

Λαμπρή εκδήλωση εγκαινίων της Fraport Greece παρουσία του πρωθυπουργού - Μητσοτάκης: «Έργο που μας κάνει εθνικά υπερήφανους»





Με μια λαμπρή εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάστηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία αλλάζουν την εικόνα της χώρας και δίνουν το έναυσμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης της εταιρείας Fraport Greece, μια κοινή εταιρεία της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου, η οποία παρέδωσε τα αεροδρόμια 3 μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Δίπλα στον πρωθυπουργό ήταν ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport Dr. Stefan Schulte, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου, Χρήστος Κοπελούζος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτριος Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτριος Βαρτζόπουλος και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο και ειδικά για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα, τονίζοντας πως «σήμερα είναι μία ημέρα πραγματικά ξεχωριστή για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τον ανακαινισμένο αερολιμένα Μακεδονία. Τον ολοκαίνουργιο αερολιμένα, αφού έχουν όλα άλλη μορφή.

Από τις περισσότερες πύλες, τους πολλούς νέους εμπορικούς χώρους, το αεροδρόμιο Μακεδονία διπλασιάστηκε και ανακαινίστηκε στο σύνολό του, όπως και τα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια τα οποία ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους».



Οι τεράστιες προοπτικές της επένδυσης

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Η επένδυση της Fraport μόνο εδώ στη Θεσσαλονίκη έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Καθώς η δυναμικότητά του θα φτάνει πλέον τα 10 εκατ. επιβάτες, οι προοπτικές του θα είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες θα είναι και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης που αποκτά πλέον το αεροδρόμιο που της αξίζει. Είναι μία συνολική επένδυση ύψους 440 εκατ. ευρώ που αλλάξει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά μας και σε 3 ηπειρωτικούς προορισμούς. Προσφέροντας έσοδα στα δημόσια ταμεία, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους».
Υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους ιδιωτών

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών. Όσο αυξάνεται η επιβατική κίνηση αναμενόμενα θα ακολουθήσει και η μείωση του κόστους της. Μιλάμε για μία επένδυση που αφορά πολλαπλά τη χώρα. Ξέρουμε ότι οι διάφορες μορφές αξιοποίησης των ιδιωτικών πόρων αποδίδουν στην πράξη. Η επένδυση διπλασίασε την απασχόληση με χιλιάδες θέσεις και θα αυξήσει σημαντικά την κίνηση των επισκεπτών σε πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.




Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω περισσότερα αεροπλάνα να προσγειώνονται και να απογειώνονται στα αεροδρόμιά μας. Τέτοια θετικά μηνύματα συμπράξεων κράτους και ιδιωτών φτάνουν από όλα τα πεδία των ιδιωτικοποιήσεων, από τον ΟΛΠ σε σύμπραξη με την Cosco, από τα 14 αεροδρόμια στη σύμπραξη με τη Fraport. Είναι καιρός ο καθένας στη χώρα μας να βρει το ρόλο του. Οι επενδυτές να προσφέρουν τα κεφάλαια και το κράτος την αξιοποίησή τους. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη εξελίσσονται μεγάλα έργα με τη σύμπραξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων, το μετρό, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το γήπεδο της Τούμπας, νέα σχολεία κ.ά.».
Η ευχή για το πιο ψηλό ταξίδι της χώρας

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν με μεράκι και επαγγελματισμό για να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο, διότι τα έργα αυτά εξελίσσονταν, ενώ τα αεροδρόμια βρίσκονταν σε λειτουργία. Για να μιλήσουμε και στη γλώσσα των αερομεταφορών, η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: “Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα“. Καλορίζικα τα νέα αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή αλλά κυρίως πάντα με χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους».






Το καλωσόρισμα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Στη λαμπρή εκδήλωση της Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», για τα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, υπήρξε ένα θερμό καλωσόρισμα από τους ανθρώπους που θα εργάζονται στους υπερσύγχρονους αερολιμένες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μόλις πατήθηκε το κουμπί των εγκαινίων, παρουσιάστηκαν μηνύματα καλωσορίσματος από τα μάτριξ που είχαν στηθεί στο χώρο του αεροδρομίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Δείτε τους θερμούς χαιρετισμούς από τα αεροδρόμια της Κω, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Ρόδου, της Μυκόνου, του Ακτίου, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης που άνοιξαν της πύλες τους.





Η πρώτη απογείωση αεροπλάνου μετά τα εγκαίνια

Από την εκδήλωση για τα λαμπρά εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, οι καλεσμένοι αλλά και όσοι παρακολούθησαν διαδικτυακά την τελετή είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και μία συμβολική απογείωση αεροσκάφους.

Στο κλείσιμο της εντυπωσιακής εκδήλωσης είδαμε σε ζωντανή μετάδοση ένα νέο αεροπλάνο της Aegean να απογειώνεται από τον αεροδιάδρομο του «Μακεδονία» και να πετάει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

«Προσδεθείτε» και δείτε την εντυπωσιακή απογείωση από απόσταση αναπνοής, που στέλνει το μήνυμα της επανεκκίνησης και συμβολίζει το αύριο.





Στέφαν Σούλτε: Η επένδυσή μας στα 14 αεροδρόμια στέλνει ισχυρό μήνυμα στους υποψήφιους επενδυτές της Ελλάδας

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ο πρόεδρος της μητρικής Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, τόνισε πως η συγκεκριμένη επένδυση στέλνει ισχυρό μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές της Ελλάδας.






Ο κ. Σούλτε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για την Fraport και για την Ελλάδα για διάφορους λόγους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτενή σχέδια, τα οποία παραδόθηκαν εγκαίρως και μάλιστα 3 μήνες νωρίτερα από τη συμφωνία. Αυτές οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα παρέχουν ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες με επίκεντρο του τουρίστες.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ισχυρή ανταγωνιστική θέση διεθνώς, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα εκατομμύρια ταξιδιωτών. Στις 11 Απριλίου του 2017 ξεκινήσαμε την πιο σημαντική παραχώρηση του ομίλου μας, με την ταυτόχρονη εργασία και στα 14 αεροδρόμια. Η παραχώρηση στη Fraport Greece, ήταν μία τεράστια επιτυχία. Μία σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παράδειγμα και για άλλους επενδυτές. Πραγματοποιήσαμε τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Δημιουργήσαμε εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Ευχαριστώ το ελληνικό κράτος τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Ευχαριστούμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Ήταν ένα τεράστιο βήμα για εμάς. Χτίσαμε μία ειλικρινή σχέση βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Όμιλο Κοπελούζου για τη σημαντική συμβολή του. Είναι ο βασικός μέτοχος και έχει υπάρξει συνεργάτης μας για πάρα πολλά χρόνια.

Αξιότιμε κε. πρωθυπουργέ εκ μέρους του ομίλου Fraport σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη συνεργασία σας για τα νέα αεροδρόμια και για αυτό που πέτυχε η Ελλάδα. Σας διαβεβαιώνω ότι στα επόμενα χρόνια θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο έργο μας, βοηθώντας τον ελληνικό τουριστικό τομέα να αναπτυχθεί. Είμαστε ο έμπιστος συνεργάτης σας στο μέλλον. Πρέπει να πω ότι πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, για τη φιλοξενία και τους ανθρώπους της».
Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα είναι μια ημέρα πραγματικά ξεχωριστή για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε εδώ να “υποδεχθούμε” τον ανακαινισμένο αερολιμένα «Μακεδονία».

Το καινούριο μας αεροδρόμιο -θα έλεγα- αφού σχεδόν τα πάντα όπως βλέπετε σε αυτό έχουν πια άλλη μορφή. Από τους διαδρόμους απογείωσης – προσγείωσης, ως τον δεύτερο, αρχιτεκτονικά πολύ εντυπωσιακό, νέο τερματικό σταθμό. Και από τις περισσότερες πύλες και σημεία check-in, μέχρι το ταχύτερο σύστημα διαχείρισης των αποσκευών, τους πολλούς νέους εμπορικούς χώρους.

Με λίγα λόγια το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διπλασιάστηκε και ανανεώθηκε στο σύνολό του. Όπως το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία ολοκλήρωσαν πια τις σημαντικές εργασίες ανακαίνισής τους.

Θέλω να θυμίσω ότι δεν φτάσαμε εύκολα μέχρι εδώ. Αξίζει να θυμηθούμε τις αναταράξεις, τις καταιγίδες αλλά και τα κενά αέρος που χτύπησαν το ταξίδι αυτού του έργου. Τις αντιστάσεις που υψώθηκαν στην επιλογή της τότε κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά να συνεργαστούν δημόσιο και ιδιώτες για να έρθουν στη χώρα μας σημαντικές επενδύσεις.

Την άδικη κριτική που συχνά μας ασκήθηκε όταν αναδείξαμε τα αεροδρόμιά μας ως το προγεφύρωμα του ελληνικού τουρισμού. Και το χρόνο που χάθηκε με ευθύνη όσων πολέμησαν αυτό τον δρόμο της ανάπτυξης. Πριν αναγκαστούν βέβαια να τον ακολουθήσουν και οι ίδιοι.

Σήμερα, ευτυχώς, ελάχιστοι στη χώρα μας αμφισβητούν την ανάγκη αξιοποίησης ιδιωτικών πόρων για έργα τα οποία έχουν δημόσια λειτουργία. Γιατί έχουμε μπροστά μας ένα απτό παράδειγμα που φέρνει ήδη αποτελέσματα. Η επένδυση της Fraport -μόνο εδώ στη Θεσσαλονίκη- έφτασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ και βέβαια, όπως ειπώθηκε πριν, ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τις προβλέψεις.

Και από φέτος το αεροδρόμιο συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες, συνδέθηκε με οκτώ πρόσθετους διεθνείς προορισμούς. Και καθώς, κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, η δυναμικότητά του θα φτάνει πλέον τα 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, οι προοπτικές του είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες είναι και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης, που επιτέλους αποκτά το αεροδρόμιο που της αξίζει.

Πρόκειται για μία μόνο από τις πιο δυναμικές όψεις ενός προγράμματος αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Όπως αναφέρθηκε και πριν, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, μια επένδυση ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά μας και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς προσθέτοντας τελικά έσοδα στα δημόσια ταμεία αλλά και παραπάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέροντας καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες αλλά και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Αλλά και μεγενθύνοντας το άυλο εθνικό κέρδος, που δεν είναι άλλο από την τουριστική φήμη της χώρας μας. Θα έλεγα ότι η επένδυση αυτή αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών.

Τέτοιες επενδύσεις, όμως, εκτός από αναπτυξιακή έχουν και κοινωνική διάσταση δημιουργούν δουλειές, τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, καταργούν αποστάσεις, σπάνε την απομόνωση των νησιών μας. Εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών κάνοντας πιο εύκολη την επικοινωνία. Αλλά σταδιακά κάνουν και πιο φτηνή την μετακίνηση. Όσο αυξάνεται η επιβατική κίνηση, αναμενόμενα θα ακολουθήσει και η μείωση του κόστους της.

Μιλάμε, λοιπόν, για μία επένδυση η οποία αφορά πολλαπλά ολόκληρη χώρα. Ξέρουμε πια ότι οι διάφορες μορφές αξιοποίησης ιδιωτικών πόρων με ταυτόχρονη υποχώρηση του κράτους – επιχειρηματία αποδίδει στην πράξη.

Η επίδραση της συμφωνίας με την Fraport στο ΑΕΠ της χώρας μόνο σε ένα χρόνο ξεπέρασε τα 300.000.000 ευρώ. Διπλασίασε την απασχόληση με χιλιάδες θέσεις και θα αυξήσει πολύ σημαντικά την κίνηση των επισκεπτών σε πάρα πολύ σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Εκτός βέβαια από τους μήνες της πανδημίας. Αν και πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που ξαναβλέπω περισσότερα αεροπλάνα να προσγειώνονται και να απογειώνονται από τα αεροδρόμιά μας.

Και καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος της πανδημίας όλοι προσδοκούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα μας επιτρέψει να προσβλέπουμε σε μια πολύ καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτήν που είχαμε πέρσι.

Τέτοια θετικά μηνύματα, συμπράξεων κράτους και ιδιωτών, φτάνουν από όλα τα πεδία των ιδιωτικοποιήσεων: τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς σε σύμπραξη με Cosco, από, προφανώς, την σημαντική επένδυση στα περιφερειακά αεροδρόμια σε συνεργασία με την Fraport, την συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την FS Italiane. Γι’ αυτό και στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουν αμέσως μετά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά και μία σειρά από περιφερειακά λιμάνια.

Γιατί είναι καιρός πια ο καθένας στη χώρα μας να βρει το ρόλο του. Οι επενδυτές να προσφέρουν τα κεφάλαια, το κράτος τις υποδομές προς αξιοποίηση, ώστε οι πρώτοι να αναλαμβάνουν και να ωφελούνται από το επιχειρηματικό ρίσκο, ενώ αυτό να κατανέμεται δίκαια με κοινό κέρδος προς όλους τους πολίτες.

Ειδικά εδώ, στη Θεσσαλονίκη, όπως ξέρετε εξελίσσονται μεγάλα έργα, με τη σύμπραξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Το Μετρό, οι κάθετοι άξονες προς Εγνατία και ΠΑΘΕ, η επέκταση του 6ου προβλήτα, η σιδηροδρομική και οδική σύνδεση του λιμανιού, η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το γήπεδο της Τούμπας, το στρατόπεδο Παύλος Μελάς, η Ανατολική Περιφερειακή Οδός, τα όμβρια της Καλαμαριάς, τα αντιπλημμυρικά της λαχαναγοράς. Καινούργια σχολεία, προσθήκη στο στόλο των λεωφορείων της πόλης. Όλα αυτά παράλληλα με την ανάπτυξη του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Μακεδονία. Πιστεύω ότι είναι ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές που όμοιό της δεν έχει ξαναδεί η Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφω στον τουρισμό για να πω ότι βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά μας αεροδρόμια γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι. Όλα τους πια, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα αεροδρόμιά μας, έχουν πιστοποίηση για τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων. Και βέβαια, το ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο υγείας, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστάτησε, γίνεται πια πράξη. Και πρόσθετη εγγύηση είναι το εθνικό σύστημα ελέγχου που ήδη έχει καταστρώσει η χώρα μας.

Και καθώς η επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας. Αλλά για μία πιο ανοιχτή καθημερινότητα για όλους μας, ώστε όπως νικηφόρα μπήκε η πατρίδα μας σε αυτή τη δοκιμασία, παρά τις βαριές απώλειες, έτσι νικηφόρα να βγει και από αυτήν.

Κλείνω επισημαίνοντας και πάλι τη σημασία της σταθερής προσήλωσής μας να γίνει αυτό το έργο. Όλοι γνωρίζουμε ότι περάσαμε από πολλές δυσκολίες και διαχειριστήκαμε και πιστεύω σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας, τις δυσκολίες και τις έκτακτες καταστάσεις που προκάλεσε η πανδημία. Βρήκαμε όμως κοινά αποδεκτές λύσεις προς όφελος και του δημοσίου και της Fraport, έτσι ώστε η επένδυση αυτή να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και να μπορέσει να εκπληρώσει τον κεντρικό της στόχο.

Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν ώστε σήμερα αυτό το σπουδαίο έργο να μας κάνει όλους υπερήφανους. Όλους όσοι, και είναι πολλοί αυτοί, εργάστηκαν με μεράκι και επαγγελματισμό για να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά σύνθετο τεχνικά έργο. Διότι όπως ανέφερε και ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος, τα έργα αυτά εξελισσόντουσαν ενώ τα αεροδρόμια παρέμεναν σε λειτουργία.

Πιστεύω ότι έχετε, οι εργαζόμενοι της Fraport, αλλά και όλοι όσοι συνέδραμαν σε αυτό το σπουδαίο έργο, κάθε λόγο σήμερα να είστε πολύ ικανοποιημένοι, πολύ υπερήφανοι. Και αυτή την ικανοποίηση, αυτή την υπερηφάνεια τη συμμεριζόμαστε και εμείς.

Άλλωστε, για να μιλήσουμε και στη γλώσσα των αερομεταφορών, η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μια: να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς όμως να πετάμε στα σύννεφα.

Καλορίζικο, λοιπόν, το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Καλορίζικα τα 13 περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία το πλαισιώνουν. Να είναι πάντα γεμάτα ζωή αλλά κυρίως πάντα χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.




14 περιφερειακά αεροδρόμια: Η μεγάλη επένδυση που θα απογειώσει την Ελλάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5 Λαμπρή εκδήλωση εγκαινίων της Fraport Greece παρουσία του πρωθυπουργού - Μητσοτάκης: «Έργο που μας κάνει εθνικά υπερήφανους» Με μια λαμπρή ε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: