728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στράτος Ιωάννου: «Η Ήπειρος διαρκώς ανεβαίνει ως τουριστικός προορισμός»

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι τηλεδιασκέψεις για τον τουρισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας (7 Απριλίου) και Άρτας (8 Απριλίου) που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ακολουθώντας την τηλεδιάσκεψη της Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου.Τηλεδιάσκεψη για τον Τουρισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Άρτας


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι τηλεδιασκέψεις για τον τουρισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας (7 Απριλίου) και Άρτας (8 Απριλίου) που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ακολουθώντας την τηλεδιάσκεψη της Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου.

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, δήμων, επιμελητηρίων, συλλόγων καταλυμάτων, επαγγελματιών η οποία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την αντίξοη συγκυρία της πανδημίας. Δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών, η οποία αναμένεται να είναι αισθητά καλύτερη από την προηγούμενη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά στην απεύθυνσή του προς τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη της Άρτας: «Ζητούμενο είναι η αλληλοενημέρωση, η συζήτηση και ο συντονισμός, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και ο τουριστικός κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα. Είναι σημαντικό ότι η Ήπειρος και η Πελοπόννησος εν μέσω πανδημίας πήγαν πολύ καλύτερα από άλλες περιφέρειες και αυτό μπόρεσε να κρατήσει ζωντανές πολλές επιχειρήσεις, παρά το υπαρκτό έλλειμμα εσόδων. Έχουμε αισιοδοξία ότι η συστηματική προσπάθεια των προηγούμενων ετών στην τουριστική προβολή θα αποδώσει το φετινό καλοκαίρι και θα μειώσει το έλλειμμα. Ως δείκτες, που δικαιολογούν αυτή την αισιοδοξία, είναι οι πολλές νέες πτήσεις για όλα τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Ήπειρο, καθώς νέες εταιρίες θα κατεβάσουν αεροπλάνα, ή θα πληθύνουν τις πτήσεις τους.»

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Κεφαλαιοποιούμε την αγάπη μας και την προσπάθεια που κάναμε όλο τον προηγούμενο καιρό στην τουριστική προβολή της Ηπείρου, όλοι μαζί, και διαπιστώσαμε ότι εν μέσω πανδημίας βρεθήκαμε πολύ ψηλά σχετικά με την προσέλευση επισκεπτών το προηγούμενο καλοκαίρι. Άλλωστε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι δράσεις τουριστικής προβολής που κάνουμε τώρα έχουν αποτέλεσμα μετά από ένα ή δύο χρόνια ή ακόμη και περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι το θετικό αποτέλεσμα του περσινού καλοκαιριού μέσα σε συνθήκες καταστροφής του τουριστικού κλάδου, οφείλεται ακριβώς στην συστηματική δουλειά που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και είχε αναβαθμίσει πάρα πολύ την Ήπειρο ως επιθυμητό προορισμό σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.»


Στο σημείο αυτό ο κ. Ιωάννου συνεχάρη τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι «εκτός του ότι επιδεικνύουν μία σπάνια αντοχή στην αντίξοη αυτή συγκυρία, είναι αυτοί που έχουν πάρει στην πλάτη τους σημαντικό βάρος για τον τουρισμό, μέσω των συμφωνιών που κάνουν αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρουν, οι οποίες τελικά καθορίζουν την ικανοποίηση των επισκεπτών. Εμείς, ως Περιφέρεια με τις συστηματικές ενέργειες τουριστικής προβολής προσελκύουμε επισκέπτες και προλειαίνουμε το έδαφος, δίνοντας μετά τη σκυτάλη της φιλοξενίας στους επαγγελματίες.» Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της συμμετοχής των επιχειρηματιών στις εκθέσεις τουριστικής προβολής που συμμετέχει η Περιφέρεια ως απαραίτητο όρο για την επιτυχία με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης συνεχάρη τον κ. Στράτο Ιωάννου για «την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την προβολή της Ηπείρου και την αύξηση του τουρισμού, τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος και τις επιτυχημένες ενέργειες προβολής όπως η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο». Επίσης, τόνισε ότι η συνεργασία όλων των φορέων είναι προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς ανέφερε ότι η Περιφέρεια αγωνίζεται για το ενιαίο τουριστικό προϊόν και για αυτό κάνει όλες τις ενέργειες προκειμένου να το αναδείξει. «Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων που τα συνδυάζουμε τη γαστρονομία» ενώ τόνισε τη σημασία των συσκέψεων αυτών.

Η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κα Ιουλία Μαρκούλα έκανε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων τουριστικής προβολής που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στις σχεδιαζόμενες ενέργειες. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε την κα Μαρκούλα για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στην διαχείριση της τουριστικής προβολής.

Και στις δύο συσκέψεις οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την δουλειά που γίνεται από την Περιφέρεια στον τομέα του τουρισμού και δήλωσαν ότι η τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συμβάλλει πάρα πολύ στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημία και στην προετοιμασία εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη της Π.Ε. Θεσπρωτίας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Πιτούλης, η Αντιδήμαρχος του δήμου Ηγουμενίτσας κ. Χρ, Τζέλλου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Σουλίου κ. Δημητρίου Φώτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλ. Πάσχος, και ο κ. Π. Ζουμπούλης η δ/ντρια της δ/νσης Τουρισμού Περιφέρεια Ηπείρου κ Ι. Μαρκούλα, από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ρ. Δηλαβέρη, και ο Διευθ. σύμβουλος κ. Αθ. Πορφύρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» κ. Ελ. Ζαρκαδάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων νομού Θεσπρωτίας Ντίνος Ρέβης, ο πρόεδρος του Συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού δήμου Σουλίου «ο Αχέροντας» κ. Α. Φούρκας, από το Τμ. Τουρισμού Π.Ε Θεσπρωτίας η κ. Μ. Βέρμπη, ο κ. Π. Ζήγος, η κ. Δ. Τζίμα κ.α.

Στην τηλεδιάσκεψη της Π.Ε. Άρτας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Αρταίων κ. Κ. Χαρακλιάς , ο δήμαρχος Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περ. Μίγδος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Ν. Τζουμάκας, η δ/ντρια της δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ Ι. Μαρκούλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ι. Γκολομάζος και ο υπεύθυνος τουρισμού κ. Δ. Κοσσυβάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων-τουριστικών καταλυμάτων ν. Αρτας “ο Άραχθος” κ Γ. Πατέντα και η γεν. Γραμ. κ. Μ. Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας κ. Γ. Γκανιάτσας, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων, κ.α.

Δ.Τ.

Στράτος Ιωάννου: «Η Ήπειρος διαρκώς ανεβαίνει ως τουριστικός προορισμός» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5 Τηλεδιάσκεψη για τον Τουρισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Άρτας Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι τηλεδιασκέψεις για τον τ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: