728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Δανία σταματά οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα - Ανακοινώσεις σε λίγη ώρα



Την πληροφορία πως η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος μεταδίδουν σήμερα πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα.


Την πληροφορία πως η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το
εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος μεταδίδουν σήμερα πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα.


Η απόφαση αυτή, η οποία αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την διαδικασία στην χώρα, μετέδωσε το δίκτυο TV 2 και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας θα παραχωρήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι «πολύ μεγαλύτερος» από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.





Η Δανία σταματά οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 15, 2021 Rating: 5 Αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα - Ανακοινώσεις σε λίγη ώρα Την πληροφορία πως η Δανία θα σταματήσει να χορ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: