728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην κόψη του ξυραφιού πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τις προτάσεις τους για τον καθορισμό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μεταξύ των ορίων που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αποστείλουν μέχρι το τέλος Μαρτίου όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.



Τις προτάσεις τους για τον καθορισμό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μεταξύ των ορίων που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αποστείλουν μέχρι το τέλος Μαρτίου όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Στην περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο δεν στείλει τις απαντήσεις του, τότε θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Το νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση αναμένεται να δυσκολέψει την κατάσταση για τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας. Κίνδυνος υπάρχει για τα τμήματα όπου η εισαγωγή φοιτητών τα προηγούμενα χρόνια γινόταν με χαμηλή βαθμολογία, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα πολύ κάτω από το δέκα.

Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το πρόβλημα είναι υπαρκτό για πέντε τμήματα όπου η εισαγωγή τα τελευταία δύο χρόνια έγινε με βαθμολογίας μικρότερες του δέκα.

Τα τμήματα αυτά προέρχονται κυρίως από τα ΤΕΙ.

Έτσι στην «κόψη του ξυραφιού» βρίσκονται το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών που έχει έδρα την Πρέβεζα. Τα Τμήματα Γεωπονίας και Πληροφορικής που έχουν έδρα την Άρτα και τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Προσχολικής Αγωγής που έχουν έδρα τα Γιάννινα.

Το υπουργείο Παιδείας όπως αναφέρουν πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες θα προχωρήσει σε ανακατανομή του αριθμού των θέσεων υπέρ των περιφερειακών ΑΕΙ σε σχέση με τα κεντρικά Πανεπιστήμια.

Στόχος είναι να περιοριστούν τα προβλήματα που θα φέρουν οι πολλές κενές θέσεις σε περιφερειακά τμήματα κυρίως χαμηλής ζήτησης λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.





Στην κόψη του ξυραφιού πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαρτίου 27, 2021 Rating: 5 Τις προτάσεις τους για τον καθορισμό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μεταξύ των ορίων που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αποσ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: