728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τι συμβαίνει με το υδατοδρόμιο της Πρέβεζας; – «Περίεργες πιέσεις» προς Πρόεδρο του ΔΛΤ

«Περίεργες» αντιδράσεις αλλά και «πιέσεις» δημιουργήθηκαν αναφορικά με τον δρόμο που έχει χαράξει ο Δήμος Πρέβεζας σχετικά με το υδατοδρόμιο και συγκεκριμένα με την επιλογή της αναδόχου εταιρίας για την μελέτη.



Εταιρίες «αντιδρούν» γιατί το ΔΛΤ δεν τις επέλεξε για το υδατοδρόμιο


«Περίεργες» αντιδράσεις αλλά και «πιέσεις» δημιουργήθηκαν αναφορικά με τον δρόμο που έχει χαράξει ο Δήμος Πρέβεζας σχετικά με το υδατοδρόμιο και συγκεκριμένα με την επιλογή της αναδόχου εταιρίας για την μελέτη.


Δύο εταιρίες, η «Hellenic Seaplanes» και η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» οι οποίες σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις επιστολές που έστειλαν προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας, είχαν καταθέσει προσφορά, που σύμφωνα με τις ίδιες ήταν η πιο χαμηλή, αντιδρούν γιατί δεν επιλέχθηκαν.

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό από τις ίδιες τις εταιρίες το ύψος των προσφορών που είχαν καταθέσει.

Πάμε παρακάτω.


Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «αιωρείται η υποψία για παράτυπες και αδιαφανείς διαδικασίες» αλλά και «για περίεργες συνθήκες οι οποίες φαίνονται να ευνοούν την συγκεκριμένη εταιρία» που επέλεξε ο Δήμος Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι και η προηγούμενη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας δεν είχε επιλέξει για την μελέτη καμία εκ των δύο που αντιδρούν, αλλά μια άλλη εταιρία, διαφορετική όμως από αυτή που επελέγη σήμερα από το Δ.Λ.Τ..

Επίσης στην κοινή τους ανακοίνωση η «Hellenic Seaplanes» και τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» αναφέρονται σε «περιπέτειες» που «μετά από 5 χρόνια μπαίνει ξανά το υδατοδρόμιο Πρέβεζας».

Επικεντρώνονται κυρίως στο γεγονός πως «Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας αγνοεί για δεύτερη φορά τις συστάσεις και την πρόταση των 2 εταιρειών που έχουν αδειοδοτήσει το 100% των υδατοδρομίων στην Ελλάδα…», όπως αναφέρουν.

Αυτό που προκαλεί επιπλέον μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως στην κοινή ανακοίνωσή τους, αλλά και στις επιστολές που στάλθηκαν στον Δήμαρχο Πρέβεζας στις 2 και στις 5 Μαρτίου γίνεται αναφορά στην εταιρία που ανατέθηκε η μελέτη (με την επωνυμία AMBRUS IKE) ως μια εταιρία «η οποία δεν έχει αναλάβει ή αναμειχθεί με κανένα άλλο έργο αδειοδότησης υδατοδρομίου στην Ελλάδα».

Επίσης οι δύο εταιρίες, «Hellenic Seaplanes» και τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αφήνουν αιχμές με ερωτήματα για την «AMBRUS IKE», που θέτουν προς τη διοίκηση του Δ.Λ.Τ., περί εμπειρίας, κατάλληλου προσωπικού και για το εάν έχει «κατάλληλα στελέχη για την υλοποίηση του έργου (πιλότο υδροπλάνων, υπεύθυνο χωροθέτησης σημείου ελλιμενισμού υδροπλάνων)».

Επιπλέον σε επιστολή της η «Hellenic Seaplanes» προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας και Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ., Νίκο Γεωργάκο στις 2 Μαρτίου, αναφορικά με την επιλογή αναδόχου εταιρίας για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, [την «AMBRUS IKE»], λέει πως «η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει αναλάβει ή αναμειχθεί με κανένα άλλο έργο αδειοδότησης υδατοδρομίου στην Ελλάδα» και επίσης εάν ελέγχθηκε «ότι η «AMBRUS IKE», ως ανάδοχος εταιρεία, διαθέτει την εμπειρία και το κατάλληλο προσωπικό για να φέρει εις πέρας ένα τόσο εξειδικευμένο και σοβαρό έργο».

Στο ίδιο ύφος και η επιστολή προς τον κ. Γεωργάκο και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» στις 5 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η εταιρεία «AMBRUS IKE» δεν έχει την παραμικρή επαγγελματική ενασχόληση με τον τομέα των υδατοδρομίων, όπως αποδεικνύεται από το site της όπου δεν κάνει κάποια αναφορά στα υδατοδρόμια ως αντικείμενο εργασιών της, αλλά και από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στο οποίο η «AMBRUS IKE» δεν έχει υποβάλει κάποιο Τεχνικό Φάκελο αδειοδότησης Υδατοδρομίου ούτε έχει παρουσιαστεί σε θέματα δημόσιας διαβούλευσης – συσκέψεων για τα Υδατοδρόμια».

Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι οι δύο εταιρίες που ενίστανται στην απόφαση του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας, θεωρούν μη ικανή την επιλεγμένη ανάδοχο εταιρία να προχωρήσει στο έργο.

Μετά από αυτά η συνέχεια αναμένεται να είναι “εκρηκτική”!

Φυσικά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της «AMBRUS IKE» σχετικά με τα όσα αναφέρουν οι «Hellenic Seaplanes» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια» τα οποία ομολογουμένως είναι βαριά και αν δεν θίγουν, υποβαθμίζουν τουλάχιστον την «AMBRUS IKE».

Από την άλλη σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. και Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο, μας είπε να αναμένουμε και θα λάβουμε τις απαντήσεις στα όσα αναφέρονται οι δύο εταιρίες, άμεσα.

Πάντως η όλη υπόθεση με το υδατοδρόμιο της Πρέβεζας εξελίσσεται σε μια «περίεργη» υπόθεση, με «πιέσεις», σύμφωνα με πληροφορίες, προς τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΛΤ, από τις δύο εταιρίες που δεν επελέγησαν, αλλά και από το γεγονός πως, μπορεί η παρούσα διοίκηση του ΔΛΤ να μην επέλεξε καμία από τις δύο εταιρίες που αντιδρούν, αλλά το ίδιο είχε κάνει και η προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ!!! Γιατί άραγε;

Η υπόθεση φαίνεται πάντως πως θα έχει συνέχεια…





Τι συμβαίνει με το υδατοδρόμιο της Πρέβεζας; – «Περίεργες πιέσεις» προς Πρόεδρο του ΔΛΤ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαρτίου 06, 2021 Rating: 5 Εταιρίες «αντιδρούν» γιατί το ΔΛΤ δεν τις επέλεξε για το υδατοδρόμιο «Περίεργες» αντιδράσεις αλλά και «πιέσεις» δημιουργήθηκαν αναφορικά με...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: