728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ξεκινά το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων

Από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος για τη διαχείριση των νεκρών ζωών που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και το οποίο υλοποιείται από ανάδοχο εταιρεία.



Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου


Από Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος για τη διαχείριση των νεκρών ζωών που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και το οποίο υλοποιείται από ανάδοχο εταιρεία.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους

Όπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Την Περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ και συγκεκριμένα:


Πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών (ανάλογα με τη χώρα αρχικής προέλευσής τους) και στις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών.
Πτωμάτων νεκρών βοοειδών, και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγουμένης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
2. Την Περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση ΛΟΙΠΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ και συγκεκριμένα:

Πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου ή σε Δημόσιες ή Δημοτικές εκτάσεις.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ :

Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται άμεσα για την ύπαρξη νεκρών ζώων εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο ακόλουθο τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.

Οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς και λοιποί πολίτες να απευθύνονται για τον εντοπισμό νεκρών ζώων στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο ακόλουθο τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση.

Επιπρόσθετα, οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων ανεξαρτήτως αιτιολογίας θανάτου, ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ,σε εφαρμογή των προγραμμάτων Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ) και Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης των Μεταδοτικών ιστού Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών (ΜΣΕ) στα μικρά μηρυκαστικά, για την δήλωση και προσκόμιση των νεκρών ζώων για την λήψη εγκεφαλικού μέσω της κατ’ έτος εκάστοτε ΚΥΑ οικονομικών αποζημιώσεων ως εξής:

-90 ΕΥΡΩ σε νεκρά βοοειδή ηλικίας άνω των 48 μηνών (τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή σε χώρα της ΕΕ) ή των 24 μηνών (τα οποία γεννήθηκαν σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή σε τρίτες χώρες ) και εκτράφηκαν στην Ελλάδα.

– 25 ΕΥΡΩ σε νεκρά πρόβατα και αίγες ηλικίας άνω των 18 μηνών.

Η αποζημίωση θα δίνεται με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του κτηνοτρόφου στην τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία.

2. Αποδεικτικό παραλαβής του νεκρού ζώου από την εταιρία του φορέα υλοποίησης του προγράμματος.

3. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης που να αναγράφεται ως πρώτος δικαιούχος ο αιτών κτηνοτρόφος.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Πληροφορίες στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.





Ξεκινά το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαρτίου 23, 2021 Rating: 5 Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου Από Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος για τη διαχείριση των νεκρών ζω...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: