728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μνημόσυνο Ευεργετών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ε.Δ. Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β.Ε. Βασιλά σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών της πόλης μας την Κυριακή 14-03-2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ε.Δ. Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β.Ε. Βασιλά σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών της πόλης μας την Κυριακή 14-03-2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ένας θεσμός που καθιερώθηκε για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση στους ανθρώπους εκείνους που διέθεσαν και κληροδότησαν σε φορείς της πόλης , τους κόπους και τους μόχθους της ζωής τους για την καλυτέρευση της ζωής των συμπατριωτών τους, για την ευημερία και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας , για την εκτέλεση σπουδαίων έργων στην πόλη μας.

Ένας θεσμός με τον οποίο τιμάμε και τις αρετές της ελληνικής ψυχής που εκφράζουν οι πράξεις ευεργεσίας δηλαδή την φιλοπατρία, την φιλανθρωπία , την εργατικότητα ,την αλληλεγγύη, την υπομονή και την επιμονή , την αγάπη .

Φέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης οφείλουμε να αναλογιστούμε τη μεγάλη συμβολή των Ευεργετών στους αγώνες για την ανάσταση του Γένους , τη στήριξη της κοινωνίας την ανάπτυξη της Πατρίδας μας.

Δυστυχώς φέτος λόγω της πανδημίας το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί με σεμνότητα βέβαια αλλά σε στενό κύκλο. Είναι αυτό μια πράξη ευθύνης, αρετή που διέθεταν και οι ευεργέτες.

Με τις προσπάθειες όλων μας ελπίζουμε η χώρα να επανέλθει σύντομα στην κανονικότητα και να τερματιστεί επιτέλους η υγειονομική κρίση .

Έτσι θα μπορέσουμε με την παρουσία όλων μας να τιμήσουμε του χρόνου και τα επόμενα χρόνια με τη λαμπρότητα που τους αξίζει τους ευεργέτες επαναλαμβάνοντας για αυτούς τους στίχους του Καβάφη

Όταν θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούν

« Τέτοιους βγάζει το Έθνος μας» θα λένε

Για σας. Έτσι θαυμάσιος θα είναι ο έπαινος σας.
Μνημόσυνο Ευεργετών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2021 Rating: 5 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ε.Δ. Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β.Ε. Βασιλά σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: