728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αιτήσεις για προικοδότηση άπορων κορασίδων Πάργας από το Κληροδότημα «Β.Ε.Βασιλά»

          

Η Ε.Δ. Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑ Πάργας έχουσα υπόψη α) τα άρθρα 2 και 13 της Διαθήκης β) τις διατάξεις του από 29-8-39 Β. Δ/τος «περί διοικήσεως και διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος Β. Ε. Βασιλά» .



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Ε.Δ. Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑ Πάργας έχουσα υπόψη α) τα άρθρα 2 και 13 της Διαθήκης β) τις διατάξεις του από 29-8-39 Β. Δ/τος «περί διοικήσεως και διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος Β. Ε. Βασιλά» .

Α ν α κ ο ι ν ω ν ε ι


Ότι θα δέχεται από τη Δευτέρα 08/02/2021 μέχρι και την Πέμπτη 11/03/2021 αιτήσεις απόρων κοριτσιών Πάργας που γεννήθηκαν, ανατράφηκαν και κατοικούν μόνιμα στην Πάργα, ηλικίας από 18 εως 36 χρονων μιας από κάθε οικογένειας για την προίκιση δύο μόνον εξ αυτών κατά το τρέχον έτος 2021. Το ποσό της προίκας έχει οριστεί στις τέσσερεις χιλιάδες (4.500) ευρώ για την κάθε μία από αυτές.

Η κάθε υποψήφια για να συμμετέχει στην κλήρωση θα πρέπει να είναι δημότης Πάργας, να έχει γεννηθεί, ανατραφεί, και να κατοικεί μόνιμα στην Πάργα και να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια. Επίσης ο ένας τουλάχιστον από τους δύο γονείς να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια, να έχει γεννηθεί στην Πάργα ή να κατοικεί μόνιμα στην Πάργα συνεχώς και αδιακόπως κατά τουλάχιστον πενήντα (50) χρόνια.

Τα παραπάνω θα βεβαιώνονται με πιστοποιητικά που εκδίδονται από τον Δήμο Πάργας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να συνοδεύονται από α) πιστοποιητικό γέννησης της υποψήφιας και β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για την αξιολόγηση της κάθε υποψήφιας προκειμένου να συμμετέχει στην κλήρωση εκτός των παραπάνω βασική προϋπόθεση είναι η απορία/οικονομικη αδυναμία.

Συγκεκριμένα πρέπει να πληρούνται και τα παρακάτω κριτήρια.

1.Εισοδηματικά κριτήρια

Το συνολικό οικογενειακό και ατομικό της εισόδημα να μην υπερβαίνει τις:


8.400 ευρώ εφόσον προέρχεται από από οικογένεια με ένα παιδί


9.600 ευρώ εφόσον προέρχεται από οικογένεια με δυο παιδιά


10. 800 ευρώ εφόσον προέρχεται από τρίτεκνη οικογένεια


12.000 ευρώ εφόσον προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω ποσά αφορούν το υψηλότερο μεταξύ του δηλωμένου και τεκμαρτού εισοδήματος.

2. Περιουσιακά κριτήρια

Ακίνητη περιουσία:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 150.000 ευρώ εφόσον προέρχεται από οικογένεια με ένα παιδί, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 195.000 ευρώ.

Γι αυτό κάθε ενδιαφερόμενη μαζί με την αίτησή της θα πρέπει να προσκομίσει ακόμη

α) εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019(φορολογική δήλωση 2020) και

β) Ε-9 του 2020( αφορά ακίνητα έως 31/12/2020) της ιδίας( εφόσον έχει υποβάλλει) και της οικογένειας της και γ) εκκαθαριστικό Ε-9 ΕΝΦΙΑ.

Οι αιτήσεις θα καταθέτονται στο Γραφείο του Κληροδοτήματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ -13:00 μ.μ.

Η κλήρωση θα γίνει δημόσια την 14η Μαρτίου 2021 ημέρα Κυριακή στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Πάργας, αμέσως μετά την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου υπέρ του αειμνήστου Ευεργέτη Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑ και των λοιπών Ευεργετών του Δήμου Πάργας.


Για τα δύο κορίτσια που θα κληρωθούν το Κληροδότημά μας θα καταθέσει στην Τράπεζα ξεχωριστά για την κάθε μία, σε προσωπικό – ονομαστικό λογαριασμό το ποσό της προίκας που δικαιούται, με τον όρο όπως η ανάληψη της εκ τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500,00) ευρώ προίκας θα πραγματοποιηθεί από την κάθε μία των δικαιούχων μετά την τέλεση του γάμου της και αφού προσκομίσει στην Διαχειριστική Επιτροπή μας αντίγραφο Ληξιαρχικής πράξης του γάμου της.

Κατόπιν τούτου και μετά γνωμοδότηση της επιτροπής μας ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ίσχυαν και την χρονολογία υποβολής της αίτησής της για την προίκιση, παραγγέλνεται η απόδοση των χρημάτων.

Καταλυτική ημερομηνία για την τέλεση του γάμου να είναι το τεσσαρακοστό πέμπτο (45) έτος της ηλικίας. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής το βοήθημα θα επιστρέφεται στο Κληροδότημα.

Τονίζεται ότι κατά την ημέρα διεξαγωγής της Κλήρωσης κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της κάθε υποψήφιας ή μέλους της οικογενείας της, άλλως σε περίπτωση παντελούς απουσίας θα αποκλείεται της συμμετοχής στην κλήρωση.



Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ





ΣΠΥΡΟΣ ΝΟΥΣΗΣ

Αιτήσεις για προικοδότηση άπορων κορασίδων Πάργας από το Κληροδότημα «Β.Ε.Βασιλά» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2021 Rating: 5             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η Ε.Δ. Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑ Πάργας έχουσα υπόψη α) τα άρθρα 2 και 13 της Διαθήκης β) τις...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: