728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην Άρτα τα σκουπίδια των Παξών στο Υπουργείο η ευθύνη!

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πετάει την ευθύνη για την μεταφορά των απορριμμάτων των Παξών στον ΧΥΤΑ της Άρτας ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Τσιρογιάννης.



Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πετάει την ευθύνη για την μεταφορά των απορριμμάτων των Παξών στον ΧΥΤΑ της Άρτας ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στην τελευταία συνεδρία του ΦΟΔΣΑ αποφασίστηκε να γίνουν αποδεκτοί 800 τόνοι απορρίμματα από τους Παξούς με… προορισμό τον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας.

Ο δήμαρχος της Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης αντί επίσημης ανακοίνωσης προχώρησε σε μία οργισμένη ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook.

Με την ανάρτηση αυτή ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι πρόκειται για απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο παρακάμπτει τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και απαιτεί να υποδεχθεί ο ΧΥΤΑ Άρτας τα απορρίμματα των Παξών!

Στη συνέχεια ανεβάζει τους τόνους ακόμη περισσότερο.

«Σήμερα από τους Παξούς… αύριο από την Κέρκυρα…μεθαύριο από την Καλαμάτα. Τιμωρεί δηλαδή την υπευθυνότητα των Ηπειρωτών, οι οποίοι μερίμνησαν για να έχουν εγκαίρως τις απαιτούμενες υποδομές για την διαχείριση των δικών τους απορριμμάτων.

Απέναντι σ’ αυτή την απόφαση του Υπουργείου, ο Δήμος Αρταίων στέκεται κατηγορηματικά αντίθετος.

Και άλλοι αυτοδιοικητικοί αντιλαμβάνονται ότι αν αυτή η τακτική του Υπουργείου έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, τότε θα ανοίξει η κερκόπορτα για να “υποδέχεται” ολόκληρη η Ήπειρος, απορρίμματα απ’ όλη την Ελλάδα.

Λέμε ναι στη συνεργασία με τους Δήμους της Ηπείρου, δηλαδή στην περιφερειακή συνεργασία για αυτό το ζήτημα. Αλίμονο. Αλλά όχι στην μεταφορά απορριμμάτων από τη μια Περιφέρεια σε μια άλλη».







Στην Άρτα τα σκουπίδια των Παξών στο Υπουργείο η ευθύνη! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5 Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πετάει την ευθύνη για την μεταφορά των απορριμμάτων των Παξών στον ΧΥΤΑ της Άρτας ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: