728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι Σύλλογοι εστίασης Πρέβεζας, Πάργας και Άρτας καταγγέλλουν την πολιτική των εταιρειών Πνευματικών δικαιωμάτων

Η θέση της estiasigreece είναι ξεκάθαρη. ΕΝΑΣ φορέας είσπραξης και μόνο. Αυτός θα εισπράττει και θα μοιράζει ότι δικαιούται ο κάθε φορέας πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.



Επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – με κοινοποίηση στις εταιρίες ΟΠΙ, ΕΔΕΜ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, GEA- με την οποία καταγγέλλει την πολιτική των εταιρειών Πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίες, εν μέσω πανδημίας, απέστειλαν λογαριασμούς με οφειλές, στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης & διασκέδασης, απέστειλε η #estiasigreece (η οποία αποτελείται από 50 Πρωτοβάθμια Σωματεία Εστίασης ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι 3 Σύλλογοι Εστίασης και Διασκέδασης Πρέβεζας, Πάργας και Άρτας). Ταυτόχρονα, ζητά τον εξορθολογισμό των αμοιβών και άλλων παραμέτρων.Η επιστολή έχει ως εξής:
“Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες ιδιοκτήτες εστίασης γίνονται αποδέκτες επιστολών και email από το σύνολο των εταιρειών πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για την αποπληρωμή «οφειλών».
Όλα αυτά, ενώ βρίσκονται κλειστά για δεύτερη φορά το 2020 με κρατική εντολή, μένοντας για 5 μήνες κλειστά και λειτουργώντας για άλλους 5 μήνες με το 50% της δυναμικής τους.
Μάλλον ζουν σε παράλληλο κόσμο και παίρνουν δύναμη από το παρελθόν της αυθαιρεσίας, των εκβιασμών και της ανεξέλεγκτης δράσης τους.
Ποιος ο ρόλος του ΟΠΙ; Ποια η θέση του Υπουργείου Πολιτισμού και της κ.Μενδώνη;
Η θέση της estiasigreece είναι ξεκάθαρη.
ΕΝΑΣ φορέας είσπραξης και μόνο. Αυτός θα εισπράττει και θα μοιράζει ότι δικαιούται ο κάθε φορέας πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.
Λεπτομέρειες περί αμοιβολογίων, χρήση μουσικής απαραίτητη ή μη και περιεχόμενο δημιουργών, θα πρέπει να εξορθολογιστούν με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και την συμμετοχή στην διαβούλευση δημιουργών και χρηστών.
Στο διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, ας γίνουν πράξη όσα θα φέρουν δικαιοσύνη σε έναν προβληματικό περιβάλλον με αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, χρεοκοπία, κακουργήματα.
Η εστίαση δεν θα ανεχτεί αδράνεια από κανέναν. Απαιτεί λύση άμεσα».





Οι Σύλλογοι εστίασης Πρέβεζας, Πάργας και Άρτας καταγγέλλουν την πολιτική των εταιρειών Πνευματικών δικαιωμάτων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2020 Rating: 5 Επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – με κοινοποίηση στις εταιρίες ΟΠΙ, ΕΔΕΜ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, GEA- με την οποία καταγγέλλει την π...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: