728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εξαντλήθηκε σε λίγη ώρα το κονδύλι του «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά

Εξαντλήθηκαν σε διάστημα λίγης ώρας τα κονδύλι του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» στις Περιφέρειες της Ηπείρου και των Ιόνιων Νήσων για τις οποίες ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων.





Υποβλήθηκαν μέσα σε 23 λεπτά 5.378 αιτήσεις στην Ήπειρο


Εξαντλήθηκαν σε διάστημα λίγης ώρας τα κονδύλι του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» στις Περιφέρειες της Ηπείρου και των Ιόνιων Νήσων για τις οποίες ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η «πρεμιέρα» του προγράμματος ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων που άνοιξε στις 10.00 το πρωί λειτούργησε απολύτως ομαλά, παρά το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και που είχε ως αποτέλεσμα την δέσμευση του ποσού που είχε προϋπολογισθεί σε λιγότερο από μισή ώρα για την Ήπειρο και σε μια ώρα και 40 λεπτά περίπου για τα Ιόνια Νησιά.


Ειδικότερα, όσον αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.23 π.μ.

Υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761, δεσμεύοντας 61,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.370 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η πλατφόρμα έκλεισε στις 11.43 το πρωί. Υποβλήθηκαν 1057 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 430, δεσμεύοντας τα 9,1 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 21.218 ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Το ξεκίνημα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ σήμερα ήταν πολύ καλό. Όχι μόνο γιατί το σύστημα λειτούργησε ομαλά και με τους γνωστούς κανόνες διαφάνειας. Αλλά και διότι παρά τις ενστάσεις και τις απαισιόδοξες προβλέψεις ορισμένων, εκδηλώθηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα μπορούν με σημαντική ενίσχυση από τα κονδύλια του προγράμματος να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους μειώνοντας έτσι το κόστος των λογαριασμών ρεύματος. Όσοι δεν κατόρθωσαν να μπουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τον επόμενο χρόνο θα προκηρυχθεί νέα αντίστοιχη δράση «Εξοικονομώ». Και αυτή θα είναι η πρακτική για όλα τα επόμενα χρόνια ! Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» είναι το πιο λαϊκό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και θα στηριχτεί αποφασιστικά από την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Αττικής τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ.




Εξαντλήθηκε σε λίγη ώρα το κονδύλι του «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2020 Rating: 5 Υποβλήθηκαν μέσα σε 23 λεπτά 5.378 αιτήσεις στην Ήπειρο Εξαντλήθηκαν σε διάστημα λίγης ώρας τα κονδύλι του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: