728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δυναμικά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ο Δήμος Πάργας

Ο Δήμος Πάργας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, προχωρά στην πλήρη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, toner και μπαταριών και στις δύο Δημοτικές Ενότητες.



Ο Δήμος Πάργας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, προχωρά στην πλήρη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, toner και μπαταριών και στις δύο Δημοτικές Ενότητες.

Συγκεκριμένα οι δημότες μπορούν να φέρουν τις ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν για ανακύκλωση:

• Δημοτική Ενότητα Φαναριού: Καθημερινά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πάργας στο Καναλάκι από 09.00 έως 12.00

• Δημοτική Ενότητα Πάργας: Κάθε Τετάρτη 09:00 -12:00 στον Βιολογικό Καθαρισμό στην Πάργα (προσοχή πρώτη είσοδος από Πάργα)

Η απόθεση θα πρέπει να γίνεται στο εσωτερικό, στα σημεία που έχει οριστεί και όχι στην είσοδο των χώρων.

Επιπλέον λειτουργούν τρία σημεία ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών στα Δημοτικά Καταστήματα, σε Καναλάκι και Πάργα, καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Μεσοποτάμου.

Για δοχεία toner, λάμπες και μπαταρίες λειτουργούν σημεία συγκέντρωσης στα δυο Δημοτικά Καταστήματα Καναλακίου και Πάργας. Ειδικά τα συγκεκριμένα υλικά δεν θα πρέπει να απορρίπτονται στα σκουπίδια ή στα υπόλοιπα σημεία συγκέντρωσης ηλεκτρικών συσκευών ή ανακύκλωσης (μπλε κάδοι), αλλά μόνο στα ειδικά κουτιά, λόγω της επικινδυνότητας τους.


Σε περίπτωση πολλών ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και για πληροφορίες οι Δημότες μπορούν να επικοινωνούν από 09.00-13.00 με το τηλέφωνο 2684360300 για την ΔΕ Φαναρίου και το 26843060200 για την ΔΕ Πάργας. Επίσης μπορούν να αποστείλουν αιτήματα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (Υπηρεσίες / Αιτήματα Πολιτών), στο email recycle@dimospargas.gr καθώς και να ενημερώνονται στο https://dimospargas.gr/cat-building/anakyklosi/.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη των παραπάνω υλικών, λόγω των επικίνδυνων χημικών που σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν, προκαλεί εξαιρετικά σοβαρή και μη αναστρέψιμη ρύπανση. Η απόρριψη τους θα πρέπει να γίνεται μόνο στο ειδικούς χώρους απόθεσης που έχει οριστεί και όχι σε δημόσιο χώρο. Η σοβαρότητα του κινδύνου επισύρει την επιβολή υψηλών προστίμων στους παραβάτες
Δυναμικά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ο Δήμος Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020 Rating: 5 Ο Δήμος Πάργας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, προχωρά στην πλήρη λειτουργία του συστήματος αν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: