728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας για τα Κέντρα Υγείας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή , 13/11/2020 , ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας με τη συμμετοχή και του Βουλευτή Πρέβεζας κ. Μπάρκα, του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πρέβεζας , των Διευθυντών των ΚΥ Καναλακίου και Πάργας , του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας , εκπροσώπου των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Δήμου, καθώς και εκπροσώπου πολιτών.



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή , 13/11/2020 , ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας με τη συμμετοχή και του Βουλευτή Πρέβεζας κ. Μπάρκα, του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πρέβεζας , των Διευθυντών των ΚΥ Καναλακίου και Πάργας , του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας , εκπροσώπου των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Δήμου, καθώς και εκπροσώπου πολιτών.

Αφορμή για το έκτακτο αυτό Δ.Σ. στάθηκε η ολιγοήμερη (όπως διατείνεται η 6η ΥΠΕ) μετακίνηση ενός παθολόγου του Κ.Υ. Καναλακίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Το ζήτημα των Κ.Υ όμως δεν είναι τωρινό και είναι καθαρά πολιτικό. Εδώ και χρόνια η Κεντρική Διοίκηση των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ) με τις πολιτικές τους οδήγησαν στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Κ.Υ. Το ίδιο έπραξαν και πράττουν και τοπικές διοικήσεις και δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις που στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνώντων και τάσσονται στο πλευρό του κεφαλαίου και της Ε.Ε..Τοπικές διοικήσεις και παρατάξεις που αρκούνται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και δεν προχωρούν σε πραγματικές ρήξεις με τις λαοκτόνες πολιτικές.

Η τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής ήταν άλλη μια ενέργεια εντυπωσιασμού και όχι ουσίας της Δημοτικής Αρχής και κινήθηκε στο να σταλούν γραπτές διαμαρτυρίες στους αρμόδιους φορείς. Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές. Βροντοφωνάζουμε "Μη καρτεράς απ’τους θεούς βοήθεια, μη καρτεράς απ’άλλους την αλήθεια " και καλούμε τον λαό σε αγώνες και ρήξεις με τις πολιτικές που μετράνε τις ζωές μας με το χρήμα , που βλέπουν την πανδημία του COVID-19 ως μια ευκαιρία να κάνουν πλουσιότερο το κεφάλαιο και το σάπιο σύστημα των κλινικαρχών

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους δημότες σε οργάνωση της λαϊκής πάλης:

• Για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

• Για την πανελλαδική ανάπτυξη αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, συνδεδεμένα με τους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, με παροχή υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής και για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, των ΑμεΑ, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των μεταναστών.

• Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ αστικού και περιφερικού τύπου, πλήρως εξοπλισμένα και επαρκή σε αριθμό, ώστε να καλύπτουν το σύνολο των σύγχρονων αναγκών. Στελέχωση των ΚΥ με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και με οικογενειακούς γιατρούς, με σταθερές - μόνιμες σχέσεις εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Προσανατολισμός των ΚΥ πρέπει να είναι η συμβολή αποτελεσματικά στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία και όχι να παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες συνταγογράφησης και να παίζουν το ρόλο του φράχτη -επιστημονικοφανούς κόφτη- εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας και δευτεροβάθμιας - τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας για τα Κέντρα Υγείας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2020 Rating: 5 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή , 13/11/2020 , ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας με τη συμμετοχή και του Βουλευτή Πρέ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: