728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αναβολή του «Εξοικονομώ» ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου

Την αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.



Την αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Με την ίδια επιστολή ζητά μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, από τις 11 Δεκεμβρίου 2020 που έχει οριστεί, στην όσο δυνατόν πιο απομακρυσμένη χρονικά ημερομηνία, όπως συνέβη αντίστοιχα και με τις ημερομηνίες έναρξης πολλών άλλων Περιφερειών της χώρας.

Το ΤΕΕ Ηπείρου κάνει εκτενή αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ και δυσχεραίνουν την διαδικασία ένταξης ακινήτου στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι για την ένταξη ενός ακινήτου στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ, απαιτείται η επίσκεψη του μηχανικού στο κτίριο του πολίτη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες που είναι αδύνατες με τηλε-εργασία (αποτύπωση ακινήτου, ενεργειακή επιθεώρηση, κτλ). Απαιτείται, επίσης, η επίσκεψη τεχνικών και συνεργείων προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο ακίνητο για να εκδώσουν οικονομική προσφορά για το έργο, καθώς και εκ νέου επίσκεψή τους στα γραφεία των μηχανικών. Ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με την προαναφερόμενη Κ.Υ.Α. σχετικά με την αναστολή επισκέψεων και συναθροίσεων πολιτών σε ιδιωτικό χώρο, αλλά και με τις κατ΄εξαίρεση κατεπείγουσες περιπτώσεις εξυπηρέτησης κοινού, καθώς η ένταξη στο Πρόγραμμα δεν επείγει.

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες Δόμησης, οι οποίες παρέχουν αντίγραφα των σχεδίων και λοιπών στοιχείων των οικοδομικών αδειών των κτιρίων, υπολειτουργούν/δυσλειτουργούν λόγω και της επιβεβλημένης τηλε-εργασίας του προσωπικού τους, με άμεση συνέπεια την αδυναμία παροχής ουσιαστικών στοιχείων για την ετοιμασία και πλήρη ολοκλήρωση των προτάσεων ένταξης στο σχετικό Πρόγραμμα.





Αναβολή του «Εξοικονομώ» ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2020 Rating: 5 Την αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: