728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σύσκεψη της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας

Την Τρίτη 20 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μαζική ανοιχτή σύσκεψη της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας με αποκλειστικό θέμα το σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστημα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στο τουρισμό μετά τη λήξη της σεζόν.



Την Τρίτη 20 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μαζική ανοιχτή σύσκεψη της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας με αποκλειστικό θέμα το σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστημα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στο τουρισμό μετά τη λήξη της σεζόν.

Τα μέλη της ΛΑΝΤΖΑ περιέγραψαν τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τη λήξη της σεζόν , τονίζουν την ανάγκη συσπείρωσης στο σωματείο το οποίο πρέπει να αλλάξει άμεσα ρότα με οδηγό τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας και με βασικό κριτήριο ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν τη κρίση. Άμεσο πρόγραμμα για τη ΛΑΝΤΖΑ αποτελεί :

1) η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας (προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού –ΜΕΘ, μαζικά τέστ). Να ενισχυθούν άμεσα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας .

2) Να επαναπροσληφθούν το 2021 όλοι οι εποχικοί που δούλεψαν το 2019 -2020 .Εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (μισθός, ρεπό, άδεια κτλ). Να καταργηθεί το 4ωρο που γίνονταν 8ωρο – 10ώρο. Να καταβληθεί κανονικά το δώρο Χριστουγέννων χωρίς λογιστικές αλχημείες

3) Ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους

4) Πλήρη υγειονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Κάλυψη των ενσήμων για όσους κατοχυρώνουν σύνταξη το 2020-2021.

5) αναστολή πληρωμών, κατάργηση δημοτικών τελών για τους εργαζόμενους και τους ανέργους



Στη σύσκεψη αποφασίστηκε
να καλεσθεί άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου
να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με το Εμπορικό- Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πρέβεζας αλλά και το νεοσύστατο σύλλογο των λογιστικών γραφείων
Στις 2 Νοέμβρη να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12 μ.μ στο δημαρχείο Πάργας



Τέλος θέμα συζήτησης αποτέλεσε ο νόμος που θέλει να φέρει η κυβέρνηση άμεσα προς ψήφιση.

Ένα νέο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Στόχος του το καίριο χτύπημα στο 8ωρο/40ωρο, η γενίκευση της ευέλικτης εργασίας και η εκτίναξη στα ύψη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στο όνομα της «διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας στον ιδιωτικό τομέα».

Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις ορέξεις του ΣΕΒ, των επιχειρηματιών και της ΕΕ προσπαθεί να νομιμοποιήσει όλα όσα εφαρμόζουν ή προσπαθούν να εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαλύσει τα σωματεία και να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Θα μας βρει απέναντι της



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ



ΛΑΝΤΖΑ Πάργας

αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό
Σύσκεψη της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2020 Rating: 5 Την Τρίτη 20 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μαζική ανοιχτή σύσκεψη της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας με αποκλειστικό θέμα το σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: