728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[top][slider1][#E0378A]
[TOP][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή , με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο, έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της. Ενώπιον των γονέων και των εκπαιδευτικών αποποιήθηκε για πολλοστή φορά τις ευθύνες της και δήλωσε αναρμόδια και ανεύθυνη για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε Φαναρίου. Δεν είχε ενημερωθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών από τον εργολάβο εδώ και 20 μέρες ότι θα σταματήσει τις εργασίες επειδή δεν είχε πληρωθεί;ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΓΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10/2020.

Σήμερα , 09/10/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλακίου με τον Δήμαρχο Πάργας.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή , με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο, έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της. Ενώπιον των γονέων και των εκπαιδευτικών αποποιήθηκε για πολλοστή φορά τις ευθύνες της και δήλωσε αναρμόδια και ανεύθυνη για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε Φαναρίου. Δεν είχε ενημερωθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών από τον εργολάβο εδώ και 20 μέρες ότι θα σταματήσει τις εργασίες επειδή δεν είχε πληρωθεί;

Και φυσικά, έδωσε ρεσιτάλ δημοκρατικότητας και σεβασμού στην αντίθετη άποψη. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός αυτό, καθώς στον αγιασμό-παρωδία του ΕΠΑΛ ο Δήμαρχος απευθύνθηκε με απαράδεκτο ύφος σε μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πάργας λέγοντάς του : "Ποιος είσαι εσύ και τι δουλειά έχεις εδώ". Αυτά περί δημοκρατίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή , αμέσως μετά τον σεισμό της 21ης Μαρτίου , πίεζε συνεχώς για την άμεση επισκευή των σχολείων και σε συνεργασία με το Κ.Κ.Ε. έφερε το θέμα στη Βουλή, ήδη από τον Απρίλιο, ενώ μέσα από τον "Ριζοσπάστη" και το Portal 902.gr έκανε γνωστό το πρόβλημα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Δημοτική Αρχή λαλίστατη όταν πρόκειται να διαφημιστεί μέσω σεφ και «Διαδρομών Γεύσεων», δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα των σχολείων, ούτε μια καταγγελία για τις ευθύνες του Υπουργείου Υποδομών , ούτε μια ενημέρωση στους γονείς και εκπαιδευτικούς και φυσικά δεν δέχτηκε την πρότασή μας για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το θέμα τον σχολείων. Πρόταση που ούτε η Μείζων Αντιπολίτευση δέχτηκε.

Η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα δραστήρια και πολεμάει το τέρας της γραφειοκρατίας όταν πρόκειται να ξεπουλήσει σε οικονομικά συμφέροντα για σχεδόν 100 χρόνια δημοτική περιουσία(κατασκηνώσεις Λούτσας), αλλά αδυνατεί να σταθεί στο πλάι του πολίτη και να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων του.

Πριν από καιρό, ο Δήμαρχος μας εγκάλεσε και μας ρώτησε τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν Δημοτική Αρχή για το θέμα των σχολείων. Εμείς δεν θα απαντήσουμε στο τι θα κάναμε, αλλά θα του πούμε τι έχουν κάνει οι κομμουνιστές Δήμαρχοι. Αυτούς τους δημάρχους θα τους δεις πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής τους, και γενικότερα στους αγώνες, για μισθούς και συντάξεις, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στις βάσεις και τους πολέμους του ΝΑΤΟ, ενάντια στη συμμορία της Χρυσής Αυγής και το ρατσισμό. Θα δεις τα σχολεία επισκευασμένα και εξοπλισμένα, γιατί αυτοί οι δήμαρχοι δεν είναι της «ανταποδοτικότητας» («πλήρωσε για να έχεις»), που την υπηρετούν όλοι οι άλλοι. Θα δείτε σ' αυτούς τους δήμους δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις και δημιουργική θερινή απασχόληση για χιλιάδες παιδιά, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Άραγε θυμάται ο Δήμαρχος ότι τον Απρίλιο του 2016 ο κομμουνιστής Δήμαρχος Πατρέων με δημότες πραγματοποίησε πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα. Δεν δήλωσε αναρμόδιος και ανεύθυνος για την ανεργία των δημοτών του, παρόλο που δεν είναι νομικά δουλειά του Δήμου η καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτή είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αυτό είναι το βαθύτερο νόημά της: Ο Δήμος μπροστάρης στους αγώνες του λαού και των συμφερόντων του και όχι παθητικός δέκτης των αντιλαϊκών πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων.


Καναλάκι 9/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2020 Rating: 5 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: