728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα – Δεύτερη ευκαιρία σε 62χρονο

Η εξαιρετικά πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση είχε διάρκεια πάνω από δέκα ώρες



Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα που πραγματοποιήθηκε μετά από δέκα χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.






Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα που πραγματοποιήθηκε μετά από δέκα χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Το μόσχευμα έλαβε ένας 62χρονος ασθενής ο οποίος είναι καλά στην υγεία και έχει λάβει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τη μεταμόσχευση, όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ πραγματοποίησε ομάδα των γιατρών η οποία έχει λάβει ειδική εκπαίδευση σε μεγάλο μεταμοσχευτικό κέντρο της Βιέννης και πρόκειται να στελεχώσει το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Ωνάσειου, η δημιουργία του οποίου είναι σε εξέλιξη.

Η εξαιρετικά πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση είχε διάρκεια πάνω από δέκα ώρες και πραγματοποιήθηκε κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του COVID-19.

Η μεταμόσχευση διενεργήθηκε από ομάδα χειρουργών και αναισθησιολόγων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η οποία έχει εκπαιδευτεί στην –κορυφαία διεθνώς σε ό,τι αφορά τη μεταμόσχευση πνευμόνων– Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης, MedUni Vienna/Vienna General Hospital, μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην ίδια ομάδα με εκπαίδευση και αυτοί στη Βιέννη, συμμετέχουν εντατικολόγοι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και πνευμονολόγος του συνεργαζόμενου Νοσοκομείου «Αττικό».

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.






Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα – Δεύτερη ευκαιρία σε 62χρονο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2020 Rating: 5 Η εξαιρετικά πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση είχε διάρκεια πάνω από δέκα ώρες Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πνεύ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: