728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πώς εξηγεί ο Θοδωρής Κολυδάς το μετέωρο που έκανε τη νύχτα μέρα

Τυχεροί όσοι είδαν την σπάνια λάμψη




Ο ουρανός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας φωτίστηκε χθες από ένα εντυπωσιακό μετέωρο.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε ότι αυτά που πέφτουν με τους μετεωρίτες τα ξεχωρίζουμε σε βολίδες και τους διάττοντες αστέρες, με τη χθεσινή λάμψη να ανήκει στην πρώτη κατηγορία.


«Σαν βολίδες χαρακτηρίζουμε τα λαμπρά σώματα που έχουν λάμψη μεγαλύτερη από το αστέρι της Αφροδίτης» διευκρίνισε μιλώντας στον Πρώτο Θέμα 104,6 fm.

Γενικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι βολίδες είναι σπάνιες και γι' αυτό χαρακτήρισε «πολύ τυχερούς» όσους είδαν τη λάμψη.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, όπως είπε ο Θοδωρής Κολυδάς, «αυτές οι βολίδες έχουν κατά μέσο όρο ένα μέγεθος μέχρι 100 γραμμάρια» προσθέτοντας ότι «οι Περσίδες και οι Λυρίδες έχουν ένα γραμμάριο».

«Kατά μέσο όρο πέφτουν 33 μετεωρίτες με μάζα μεγαλύτερη από 1 γραμμάριο σε ένα χρόνο» τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από πτώση μετεωριτών. Για να πέσει μια σκόνη μάζας μεγαλύτερης του 1 γραμμαρίου η πιθανότητα είναι 1 στο 1,5 δισεκατομμύριο» είπε.

Δείτε το βίντεο:




πηγη:https://www.newsbeast.gr/
Πώς εξηγεί ο Θοδωρής Κολυδάς το μετέωρο που έκανε τη νύχτα μέρα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2020 Rating: 5 Τυχεροί όσοι είδαν την σπάνια λάμψη Ο ουρανός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας φωτίστηκε χθες από ένα εντυπωσιακό μετέωρο. Ο διευθυν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: