728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο διάστημα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covιd19, η Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη την ΠΝΠ του Υπουργού Εσωτερικών, έχει συγκαλέσει τρία τακτικά δημοτικά συμβούλια χρησιμοποιώντας τη διαδικασία «δια περιφοράς» (τα δυο με τηλεδιάσκεψη).



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 28/08/2020
Στο διάστημα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covιd19, η Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη την ΠΝΠ του Υπουργού Εσωτερικών, έχει συγκαλέσει τρία τακτικά δημοτικά συμβούλια χρησιμοποιώντας τη διαδικασία «δια περιφοράς» (τα δυο με τηλεδιάσκεψη).
Με τη διαδικασία της «δια περιφοράς», όπως είναι φυσικό, προκύπτουν ζητήματα όπως:
-Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, ακόμη και στην ανάρτηση των αποφάσεων και των πρακτικών στη διαύγεια γίνεται γνωστό μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
-Δεν μπορούν να τεθούν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης από τις παρατάξεις και να συζητηθούν επί της ουσίας.
-Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα, που η δημοτική αρχή εντάσσει στην ημερήσια διάταξη επικαλούμενη τις προθεσμίες που υπάρχουν.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση σεβαστήκαμε τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων. Τώρα όμως είναι απαράδεκτο το γεγονός  ότι τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με σοβαρά θέματα (Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020, Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2020 για το Α΄και Β΄τρίμηνο και Έγκριση πινάκων εκτιμήσεων Μεσοπρόθεσμων Προβλέψεων      Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021 – 2024) γίνεται «δια περιφοράς» ,  επειδή πραγματοποιούνται  εργασίες ανακαίνισης της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Έπρεπε να είχε προβλεφθεί ώστε οι εργασίες να τελειώσουν πριν το τέλος του μηνός ή να είχε προβλεφθεί να γίνει η συνεδρίαση σε άλλο χώρο ή , ως έσχατη λύση , να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Ζητάμε οι συνεδριάσεις «δια περιφοράς» να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα και όχι σε τακτικά δημοτικά συμβούλια.
Προκύπτει μια σειρά από ερωτήματα για τη στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα αυτό. Μήπως η Δημοτική Αρχή θέλει από τη μία να βγάλει την υποχρέωση της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου και από την άλλη να μην ακουστεί ο αντίλογος για  αντιλαϊκές αποφάσεις που βρίσκονται στα σκαριά και για σοβαρά θέματα της ημερήσιας διάταξης; Μήπως γιατί μέσω του διαλόγου προκύπτουν ζυμώσεις ικανές ενδεχομένως να αντιστρέψουν τους όρους λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και να συγκρουστούν σε ένα βαθμό με την αστική διαχείριση των δήμων;
Η σύγκληση δημοτικών συμβουλίων «δια περιφοράς» αποτελεί πλήρη υποβιβασμό του ρόλου των δημοτικών συμβούλων αλλά και των τόσο σοβαρών θεμάτων, που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα συμμετάσχει στη «συνεδρίαση» της 28/08/2020 που στην ουσία κλιμακώνει την «κατάργηση» του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάργας ως συλλογικού οργάνου.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Δέσκας Πέτρος-Αθανάσιος

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2020 Rating: 5 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 28/08/2020 Στο διάστημα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covιd19, ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: