728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

Απέχουμε περίπου ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και οι εργασίες για την επισκευή των σχολικών κτηρίων της Τοπικής Κοινότητας Καναλακίου , που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Όπως γνωρίζουμε ήδη από τις 11 Ιουνίου έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο.



Απέχουμε περίπου ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και οι εργασίες για την επισκευή των σχολικών κτηρίων της Τοπικής Κοινότητας Καναλακίου , που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Όπως γνωρίζουμε ήδη από τις 11 Ιουνίου έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο.

Όμως τίποτα δεν δείχνει ότι έχει μπει έστω κι ένα καρφί στα σχολεία. Καλούμε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσουν άμεσα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Φαναριού για το τι συμβαίνει. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα αναζητούν στέγη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτάσσουμε κατά κύριο λόγο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Επ’ ουδενί οι κάτοικοι της Δ.Ε. Φαναρίου δεν θα πρέπει να αρκεστούν σε πασαλείμματα και να ρισκάρουν την ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών τους. Πρότασή μας είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων που θα πληρούν όλους τους όρους ασφάλειας και θα καλύπτουν με τρόπο ικανοποιητικό τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τον υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Αγιάς και Ανθούσας για το σχολικό έτος 2020-2021 (υποβιβασμός που έγινε ήδη και κατά το σχολικό έτος 2019-2020), που από τριθέσια έγιναν διθέσια , η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει κάθε είδος υποβιβασμού σχολικών μονάδων που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργούν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Με τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων οι εκάστοτε Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνουν τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε όμορα σχολεία , με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι εν λόγω σχολικές μονάδες να κλείνουν οριστικά.

Οι υποβιβασμοί αυτοί εντάσσονται στο γενικότερο πανελλαδικό κύμα καταργήσεων-συγχωνεύσεων-υποβιβασμών σχολείων στη λογική της μείωσης του πενιχρού ποσού που καταβάλλει το κράτος για την εκπαίδευση, προκειμένου «να σωθεί η πατρίδα από τη χρεοκοπία», όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Οι επιπτώσεις τους είναι και θα αποδειχθούν τεράστιες, πρώτα και κύρια στους μαθητές και στο επίπεδο της παρεχόμενης μόρφωσης κυρίως για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Θα σημάνει ουσιαστική υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κυρίως του περιεχομένου σπουδών και μάθησης. Επί πλέον θα οδηγήσει στην κατάργηση ενός σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας και θα οδηγήσει έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών στην ανεργία.

Στις αποφάσεις αυτές που θα έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες, καθώς και στο σύνολο της πολιτικής και των μέτρων που οδηγούν το λαό και τη νεολαία στην υποβάθμιση, τη φτώχεια και την αμορφωσιά οφείλουμε να απαντήσουμε δυναμώνοντας τους αγώνες για την απόκρουση της επίθεσης, την ήττα της πολιτικής του μνημονίου και του κεφαλαίου, τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να μπει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης υπέρ του λαού.




Καναλάκι 26/07/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΥΣΑΣ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5 Απέχουμε περίπου ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και οι εργασίες για την επισκευή των σχολικών κτηρίων της Τοπικής Κοινότητας Καναλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: