728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στο γεφύρι της Πλάκας ο Πρωθυπουργός… Σύμβολο ενότητας και συνεργασίας!



Το γεφύρι της Πλάκας πήρε και πάλι την θέση του. Στην ιστορία και στη γεωγραφία. Τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί και επίσημα! Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που το διάβηκε!

Σύμβολο ενότητας το ιστορικό γεφύρι, σύμβολο συνεργασίας το αναστηλωμένο.

Στην Πλάκα βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου μάστορες και πρωτομάστορες, άνθρωποι που δούλεψαν για την αναστήλωση..

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, οι δήμαρχοι Άρτας, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά κάτοικοι της περιοχής.



Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ο Γιαννιώτης πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την αναστήλωση και τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε βήμα- βήμα…

Ακόμη και με τα λάθη που είχε κάνει πολλές δεκαετίες πριν ο Κώστας Μπέκας.



Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε την χαρά του για την ολοκλήρωση του έργου, της γέφυρας που Άρης και Ζέρβας συμφώνησαν να μην πειραχθεί.

«Με την συνεργασία όλων το έργο ξανακατασκευάστηκε. Δείχνει πως εμείς οι Έλληνες όταν αποφασίσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι τότε τα καταφέρνουμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας όλους όσους δούλεψαν.

«Είναι ένα έργο ενότητας, ένα έργο που δείχνει ότι οι Έλληνες είμαστε άξιοι», σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη όλους όσους δούλεψαν για την αναστήλωση του γεφυριού κάνοντας σαφώς μνεία και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Είναι μία σπουδαία μέρα για την Ήπειρο και για την πολιτιστική μας κληρονομιά και με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ στη γεφύρι της Πλάκας που στέκεται αγέρωχο πάνω από τον ποταμό Άραχθο ανακατασκευασμένο ακριβώς όπως το έφτιαξε ο μάστορας Μπέκας το 19ο αιώνα. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συντελεστές που κατάφεραν μέσα σε πέντε χρόνο να ολοκληρώσουν αυτό το εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό έργο. Την Περιφέρεια χωρίς τη συνδρομή της οποίας το έργο αυτό δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Υποδομών, την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, το ΕΜΠ, όλους όσοι συνεργάστηκαν, η επιστημονική κοινότητα, ο Δήμος που έχει το δικό του μερίδιο, για να μπορέσουμε σήμερα να απολαμβάνουμε και πάλι αυτό το θαύμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ένα γεφύρι τόσο ιστορικό, το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι των Βαλκανίων, ταυτισμένο με την ιστορία αυτού του τόπου, ταυτισμένο με δύσκολες εποχές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ένα γεφύρι που ξαναφτιάχτηκε όπως ακριβώς είχε φτιαχτεί, πιο στέρεο όμως για να μπορέσει να αντέξει τα ορμητικά νερά του Αράχθου και να στέκει όπως και σήμερα, περήφανο, όρθιο μια παρακαταθήκη στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και θέλω πάντα να αποδίδω τα εύσημα, σε όλους όσους δούλεψαν πολύ σκληρά για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί επίσημα εντός του επόμενου μήνα και να μπορέσουν να το απολαμβάνουν όλοι οι επισκέπτες και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής που είναι ταυτισμένη με το γεφύρι της Πλάκας».










Στο γεφύρι της Πλάκας ο Πρωθυπουργός… Σύμβολο ενότητας και συνεργασίας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουλίου 11, 2020 Rating: 5 Το γεφύρι της Πλάκας πήρε και πάλι την θέση του. Στην ιστορία και στη γεωγραφία. Τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί και επίσημα! Ο Πρωθυπουργ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: