728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στήριξη στον EastMed… Αγωγός ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή




Εμβληματικό έργο χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed που αποτέλεσε ένα από τα θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν αγωγό ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή με τον οποίο η Ευρώπη θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα σημαντικά κοιτάσματα αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Στις διμερείς συναντήσεις που έγιναν επιβεβαιώθηκε η στήριξη Ελλάδας και Ισραήλ για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, που αποτελεί βιώσιμη και στρατηγική επιλογή κοινού ενδιαφέροντος όχι μόνο για τις δυο χώρες, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ισραηλινή πλευρά έχει ξεκινήσει την διαδικασία κύρωσης της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που υπεγράφη στις 2 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κύρωσε τη Συμφωνία στις 14 Μαΐου.

«Έχουμε μακροχρόνιους δεσμούς στον τομέα της ενέργειας, όπου ο αγωγός EastMed αποτελεί εμβληματικό έργο. Πρόκειται για έναν αγωγό ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, με τον οποίο η Ευρώπη θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα σημαντικά κοιτάσματα αερίου της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο διασυνδετήριος αγωγός Eastern Mediterranean (EastMed) έχει ως στόχο την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας.

Η αρχική δυναμικότητα του αγωγού είναι 10 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο αγωγός EastMed ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία.

Στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας, ο αγωγός EastMed μπορεί να συνδεθεί με το έργο του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ενισχύοντας περαιτέρω την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ με τις νέες ανακαλύψεις στη λεκάνη της Λεβαντίνης.





Στήριξη στον EastMed… Αγωγός ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2020 Rating: 5 Εμβληματικό έργο χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed που αποτέλεσε ένα από τα θέματα συζήτηση...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: