728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το ελληνικό Ποζιτάνο βρίσκεται στην Ήπειρο



Όλα όσα κάνουν μοναδική την Πάργα.

Στα νοτιοδυτικά της Ηπείρου, σε απόσταση 410 χιλιομέτρων από την Αθήνα και έπειτα από μία υπέροχη διαδρομή από την Πρέβεζα δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, θα συναντήσει κάποιος μία από τις πιο όμορφες "γωνιές" της ευρύτερης περιοχής αλλά και ένα από τα πιο γραφικά και συνάμα κοσμοπολίτικα μέρη της βορειοδυτικής Ελλάδας. Χτισμένη αμφιθεατρικά, η Πάργα θα σε ταξιδέψει κυριολεκτικά, θυμίζοντάς σου τα δημοφιλέστερα μέρη της ιταλικής Costiera Amalfitana.



Τα πολύχρωμα κτίριά της εκτείνονται από την ακτή των νερών του Ιονίου μέχρι την κορυφή του λόφου στον οποίο είναι χτισμένη. Ακολουθώντας τα στενά σοκάκια της θα βρεθείς σύντομα στο φρούριο της Πάργας με την τοξωτή πύλη, τα πολυβολεία, τους προμαχώνες και τα οχυρά που κάποτε έπαιζε ζωτικής σημασίας ρόλο για την επιβίωση της πόλης. Η γνωριμία με την Πάργα έχω την αίσθηση πως ξεκινάει πάντοτε αι για όλους με τον ίδιο τρόπο: Το σεργιάνι στα γραφικά σοκάκια πάνω από την παραλία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα must do's και από τα πρώτα πράγματα που θα κάνεις κι εσύ. Πολλά μικρά μαγαζάκια, άλλα με σουβενίρ, άλλα με παραδοσιακά προϊόντα, είναι διάσπαρτα ανάμεσα στα σπίτια, τα οποία είναι επηρεασμένα κυρίως από την Επτανησιακή αρχιτεκτονική.




Είναι μία βόλτα με νησιώτικο essence ωστόσο, καθώς πραγματικά νιώθεις από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τους αρκετούς τουρίστες πως βρίσκεσαι στα στενά καντούνια κάπου στα Επτάνησα. Συνεχίζοντας προς τα κάτω και βγαίνοντας στην παραλιακή οδό με το μόλο και τη μεγάλη άγκυρα, βρίσκεσαι στο επίκεντρο της μαγευτικής κωμόπολης. Το μοτίβο εδώ γίνεται ακόμη πιο ζωντανό.



Ταβερνάκια, εστιατόρια, μπαρ και cafés, καραβάκια που φεύγουν και έρχονται γεμάτα κόσμο (από ή προς τους γειτονικούς Παξούς είτε από κάποια παραλία), το νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας (στο κέντρο του κόλπου, ακριβώς απέναντι από τον οικισμό, που προσθέτει extra points γοητείας και γραφικότητας - με την καλή πάντοτε έννοια του όρου), συνθέτουν τη χαρακτηριστική εικόνα της Πάργας που σχεδόν αβίαστα σε βάζει σε mood διακοπών.




Οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής, κυρίως ο Λύχνος, το Πίσω Κρυονέρι και ο Βάλτος -όλες με όμορφα νερά- λειτουργούν παράλληλα και συμπληρωματικά με τα προαναφερθέντα, για μία κάτι παραπάνω από θελκτική καλοκαιρινή εμπειρία.






Το ελληνικό Ποζιτάνο βρίσκεται στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2020 Rating: 5 Όλα όσα κάνουν μοναδική την Πάργα. Στα νοτιοδυτικά της Ηπείρου, σε απόσταση 410 χιλιομέτρων από την Αθήνα και έπειτα από μία υπέροχη δια...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: