728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τριάντα παραλίες της Ηπείρου… να τις πιεις στο ποτήρι και με Ευρωπαϊκή σφραγίδα!




Ο χαρακτηρισμός «excellent» συνοδεύει τριάντα περίπου παραλίες της Ηπείρου στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα χωρών που διαθέτουν τα πιο καθαρά νερά. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι οι παραλίες στη Μεσόγειο έχουν καθαρότερα νερά κάτι που εξηγείται εν μέρει από τις χαμηλές έως ανύπαρκτες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, την περισσότερη ηλιοφάνεια -καθώς το ηλιακό φως σκοτώνει τα βακτήρια- και τα βαθύτερα νερά στις παραλίες. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που δημοσιεύονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελούν κι έναν καλό οδηγό για όσους αναζητούν καθαρές κι ασφαλείς παραλίες.

Σύμφωνα με την έρευνα από τους 22.295 χώρους που ελέγχθηκαν, το 84,6% είχε εξαιρετική ποιότητα νερού. Η μελέτη κάλυψε περιοχές από 27 κράτη ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Το δικό της μερίδιο έχει και η Ήπειρος καθώς ελέγχθηκαν περίπου τριάντα παραλίες στους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με την ποιότητα των νερών να είναι άριστη.



Οι παραλίες για τις οποίες διατίθενται στοιχεία είναι: Κεραμίδι, Σαγιάδα, Δρέπανο- Μακρυγιάλι, Πλαταριά, Γαλλικός Μώλος, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Αγία Παρασκευή, Αρίλλας, Καραβοστάσι, Σαρακίνικο, Βάλτος, Κρυονέρι, Λίχνος, Αμμουδιά, Αλωνάκι, Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Λιθάρι, Κανάλι, Καστροσυκιά, Μύτικας, Καλαμίτσι, Παντοκράτορας και Κυανή Ακτή.

Μια ανάλυση ανά χώρα έδειξε ότι σε πέντε χώρες –Κύπρος, Αυστρία, Μάλτα, Ελλάδα και Κροατία– τουλάχιστον το 95% των υδάτων κολύμβησης ήταν άριστης ποιότητας. Πρωταθλήτρια της Ευρώπης είναι η Κύπρος, αφού το 99,1% των παραλιών της βρέθηκαν να έχουν εξαιρετική ποιότητα υδάτων, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη με 95,7%, πίσω από την Αυστρία και τη Μάλτα. Ακολουθούν η Κροατία, η Γερμανία και η Γερμανία, ενώ στην όγδοη θέση με 88,4% ισοβαθμούν η Ιταλία, η Ισπανία και η Δανία.

Από όλες τις χώρες που παρακολουθούνταν, η Πολωνία ήταν η μόνη με λιγότερο από το 50% των υδάτων κολύμβησης να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά. Η Αλβανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό παραλιών με «φτωχή» ποιότητα υδάτων (5,9%), αριθμός, ωστόσο, που έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ανέγερσης μονάδων επεξεργασίας υδάτων.




Τριάντα παραλίες της Ηπείρου… να τις πιεις στο ποτήρι και με Ευρωπαϊκή σφραγίδα! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουνίου 09, 2020 Rating: 5 Ο χαρακτηρισμός «excellent» συνοδεύει τριάντα περίπου παραλίες της Ηπείρου στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος η οποία ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: