728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεύτερο κρούσμα σε λίγες ώρες.. Συναγερμός σε Γιάννινα και Θεσπρωτία




Συναγερμός έχει σημάνει σε Γιάννινα και Θεσπρωτία καθώς μετά την 52χρονη από την Παραμυθιά που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, θετική βρέθηκε και μία ακόμη γυναίκα που ανήκει στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον. Πρόκειται για 59χρονη που έχει εισαχθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στην ίδια Μονάδα έχει μεταφερθεί και η 52χρονη η οποία πέρα από τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει έχει παρουσιάσει συμπτώματα πνευμονίας. Η ιχνηλάτηση των επαφών είναι σε εξέλιξη ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται αποτελέσματα από πέντε ακόμη δείγματα, στενές επαφές της γυναίκας που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών που ήρθε σε άμεση επαφή με την 52χρονη έχει τεθεί σε επταήμερη καραντίνα ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε τεστ ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει προσβληθεί από Covid.

Σε έκτακτα μέτρα προχώρησε και το Κέντρο Υγείας Παραμαυθιάς στο οποίο εργάζεται στενό συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας που έχει νοσήσει.

Στο Κέντρο Υγείας έγινε απολύμανση ενώ για μία βδομάδα θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά.

Αναστέλλει την συνταγογράφηση και την εξέταση τακτικών περιστατικών όπως επίσης αναστέλλει την λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αργά το μεσημέρι της Κυριακής αναφέρεται:

Θετική-αλλά ασυμπτωματική μέχρι στιγμής έχει βρεθεί και η 59χρονη αδελφή της 52χρονης από την Παραμυθιά η οποία τη συνόδευε και διέμενε μαζί της. Οι δύο αδελφές έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Με τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ινχηλάτηση των επαφών τους συνεχίζεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Ήδη έχουν ληφθεί άλλα έξι δείγματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τον περίγυρο των δύο αδελφών και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.





Δεύτερο κρούσμα σε λίγες ώρες.. Συναγερμός σε Γιάννινα και Θεσπρωτία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2020 Rating: 5 Συναγερμός έχει σημάνει σε Γιάννινα και Θεσπρωτία καθώς μετά την 52χρονη από την Παραμυθιά που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, θετική βρέθη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: