728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Διαμαρτυρία ορειβατών για τα αιολικά




Εκατό περίπου άτομα, ορειβάτες κι αναρριχητές κυρίως, διαμαρτυρήθηκαν από τις κορυφές του Περιστερίου (Λάκμος) στην κατασκευή των τεσσάρων αιολικών πάρκων.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων είναι κάθετα αντίθετος στην λειτουργία αιολικών και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Όπως σημειώνει τα βουνά παραμένουν ανέγγιχτα από την βιομηχανία και αποτλούν καταφύγιο της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας.

«Τα αιολικά παράγουν ενέργεια μόνο όταν φυσάει, και όχι όταν τη χρειάζεται το δίκτυο, με αποτέλεσμα μέρος αυτής να απορρίπτεται, καθώς δεν υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης της.

Γιατί τα μεταλλικά κουφάρια των ανεμογεννητριών θα παραμείνουν εκεί, μετά το πέρας της σύντομης λειτουργίας αυτών (20 χρόνια), καθώς δεν αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά και το κόστος απομάκρυνσης τους κοστίζει πολύ.

Γιατί δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στη κατασκευή των αιολικών πάρκων, χωρίς την συμφωνία των τοπικών κοινωνιών.

Γιατί η δημόσια γη, δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός επιχειρηματία.

Γιατί η ενέργεια αποτελεί πλέον εμπόρευμα προς εκμετάλλευση και κερδοφορία και όχι κοινωνικό αγαθό προς διαμοιρασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του.






Διαμαρτυρία ορειβατών για τα αιολικά Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2020 Rating: 5 Εκατό περίπου άτομα, ορειβάτες κι αναρριχητές κυρίως, διαμαρτυρήθηκαν από τις κορυφές του Περιστερίου (Λάκμος) στην κατασκευή των τεσσάρω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: