728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το μετέωρο βήμα του τουρισμού στην Ήπειρο… Χωρίς Άγγλους και Σκανδιναβούς!

foto Dimitrisfilippou_photography



Δύσκολη προμηνύεται η θερινή σεζόν για την Ήπειρο καθώς οι βασικές «δεξαμενές» προέλευσης τουριστών μένουν κλειστές και είναι άγνωστο αν θα ανοίξουν τον Ιούλιο ή και τον Αύγουστο. Ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων τουριστών στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου έρχεται κάθε χρόνο από την Αγγλία, την Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Φινλανδία. Οι προκρατήσεις που είχαν γίνει μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου ήταν αυξημένες κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Όλα έδειχναν δηλαδή ότι η Ήπειρος οδεύει προς ένα νέο, μεγάλο ρεκόρ… Η εικόνα όμως άλλαξε μόλις ξέσπασε η πανδημία και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν δείχνει ότι μπορεί ν’ αλλάξει.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο Epiruspost ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωάννου ήδη μέρα με την μέρα ακυρώνονται όλες οι κρατήσεις του Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί μαζικές ακυρώσεις για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής και οι μεγάλοι tour operator με τους οποίους έχει οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης εδώ και χρόνια προσπαθούν να είναι πολύ ευέλικτοι με τις ακυρώσεις.

Να ακυρώνουν δηλαδή χωρίς χρέωση για τον πελάτη ακόμη και την τελευταία στιγμή ή να δίνουν την δυνατότητα μετάθεσης της κράτησης την επόμενη θερινή σεζόν ή τους επόμενους μήνες.

Οι κρατήσεις που μπορεί να υπάρχουν για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι σε μεγάλο βαθμό «εικονικές». Κι αυτό γιατί κανένας δεν γνωρίζει αν η Ελλάδα θα δεχθεί τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες και την Αγγλία ή αν και οι ίδιες θα ανοίξουν τα σύνορα για τους πολίτες τους με ευέλικτα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην Αγγλία ο αριθμός κρουσμάτων και θανόντων παραμένει μεγάλος. Ήδη η Κυβέρνηση της χώρας έχει κάνει γνωστό ότι όποιος πολίτης ταξιδέψει στο εξωτερικό επιστρέφοντας θα τίθεται σε 15ήμερη καραντίνα.

Η Σουηδία μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει κλειστά σύνορα, η Νορβηγία μέχρι και τις 20 Αυγούστου δεν θα στείλει τουρίστες στο εξωτερικό ενώ το τελευταίο αρνητικό νέο έρχεται από την Δανία η οποία έχει απευθύνει σύσταση στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικά στις μεσογειακές χώρες. Συνιστά ταξίδια διακοπών στις γειτονικές της χώρες.

«Οι χώρες αυτές αποτελούν τις βασικές μας δεξαμενές. Ερχόταν κάθε καλοκαίρι ο μεγαλύτερος αριθμός με βασικούς προορισμούς το Κανάλι, την Λούτσα και κυρίως την Πάργα και τα Σύβοτα» ανέφερε ο κ. Ιωάννου συμπληρώνοντας ότι ελλείψει αυτών θα υπάρχει μία δύσκολη θερινή περίοδος για τον τουριστικό κλάδο.

Που μπορεί λοιπόν να ελπίζει η Ήπειρος αυτό το καλοκαίρι;

Στον εσωτερικό και τον οδικό τουρισμό από τις γειτονικές χώρες. Ήδη κάθε χρόνο έρχεται στην περιοχή ένας ικανοποιητικός αριθμός επισκεπτών από τις Βαλκανικές χώρες, την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία ακόμη και την Ρουμανία.

Φαίνεται ότι και φέτος κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Οι Έλληνες τουρίστες ωστόσο, με τα περιορισμένα οικονομικά, θα είναι οι πιο περιζήτητοι από τους περισσότερους θερινούς προορισμούς της χώρας.

«Το ποσοστό των Ελλήνων που τελικά θα προγραμματίσει διακοπές φέτος το διεκδικούν όλοι» τόνισε ο κ. Ιωάννου απευθύνοντας έκκληση στους Ηπειρώτες να επιλέξουν αυτό το καλοκαίρι Ήπειρο!






Το μετέωρο βήμα του τουρισμού στην Ήπειρο… Χωρίς Άγγλους και Σκανδιναβούς! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020 Rating: 5 foto  Dimitrisfilippou_photography Δύσκολη προμηνύεται η θερινή σεζόν για την Ήπειρο καθώς οι βασικές «δεξαμενές» προέλευσης τουριστών ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: