728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στον Prisma 91,6: Τέτοια εποχή πέρσι είχαμε πάρα πολύ κόσμο, πάρα πολλούς επισκέπτες, το τοπίο φέτος είναι τελείως διαφορετικό…’



Την Πέμπτη 28 Μαΐου στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο κ. Ζαχαριάς.

Ο Νίκος Ζαχαριάς είναι Δήμαρχος Πάργας και ένας νέος και δραστήριος αυτοδιοικητικός στο νομό. Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Τουρισμού στην Πάργα μετά την πρώτη φάση της πανδημίας και ακούσαμε την άποψη του για τα μέτρα στήριξης που πρέπει να υπάρξουν και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης κουβεντιάσαμε αναλυτικά μαζί του για ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου αλλά και για το κρίσιμο θέμα με την λειτουργία και στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε Καναλάκι και Πάργα αλλά και στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο. . Τέλος ο κ. Ζαχαριάς αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταγραφής των ζημιών..στην περιοχή του Φαναριού από τους τελευταίους σεισμούς αλλά και για τα συμπεράσματα της πρόσφατης επίσκεψης του στο Δήμο Πατρέων και της εκεί συνάντησης του με τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη.


” Βγαίνουμε από τα μέτρα σιγά-σιγά, αλλά η κατάσταση που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα αφήνει ανοιχτές πληγές…” ” Είναι δύσκολο να ομαλοποιηθεί η τουριστική αγορά..”

” Είμαστε έτοιμοι ως δήμος αλλά και οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να υποδεχτούμε κόσμο..” ”.. Το θέμα είναι πότε θα ανοίξουν οι πτήσεις και πότε θα ξεκινήσει η προσέλευση…” ” Τέτοια εποχή πέρσι είχαμε πάρα πολύ κόσμο, πάρα πολλούς επισκέπτες.., το τοπίο φέτος είναι τελείως διαφορετικό…”

” Τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουμε ζήσει κάτι τέτοιο…είναι πρωτόγνωρη κατάσταση..” ” Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.., το ζήτημα όμως είναι τα κλειστά σύνορα στις ευρωπαϊκές χώρες.”

” Είμαστε όλοι μια ομάδα ως φορείς…”

” Το λέω συνέχεια υστερούμε στα θέματα της λειτουργίας και στελέχωσης των Κέντρων Υγείας και του νοσοκομείου Πρέβεζας…” ” Πρέπει να πιέσουμε, πρέπει να το λέμε συνέχεια να μας ακούσουν και οι πιο πάνω από εμάς…”

” Να μην αφήσουμε απ΄έξω από την συζήτηση τα Κέντρα Υγείας…” ” Μην ξεχνάμε όλο αυτό το πρόβλημα με την πανδημία ξεκίνησε από θέμα υγείας…” ” Πιστεύω όλοι πρέπει να το έχουμε όλοι σαν σημείο αιχμής και διεκδίκησης..” ” Αρκετός κόσμος θα μείνει στην ανεργία αν κλείσουν επιχειρήσεις…, αρκετός κόσμος θα έχει προβλήματα…”

” Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο…, σαν Δήμοι και σαν κράτος..”

” Κόσμος που δεν θα δουλέψει φέτος στον τουρισμό δεν θα μπορούν οι Δήμοι να τους προσλάβουν… δεν υπάρχουν αυτά τα εργαλεία και οι πόροι…”

” Μέχρι τώρα δεν είχαμε φαινόμενα δύσκολα ως Δήμοι της περιοχής μας, που αντιμετώπιζαν μεγάλες πόλεις κοινωνικά.., ανησυχώ τώρα όμως..”

” Θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ελάφρυνσης.., να σκεφτούμε και να μεριμνήσουμε για ευπαθείς ομάδες των Δημοτών μας που ενδεχομένως θα έχουν στην οικογένεια τους άτομο που θα χάσει την δουλειά του…Θα πρέπει να χαράξουμε πολιτική με λιγότερα έσοδα…”

” Είναι ζητήματα ανοιχτά..και θα πρέπει να τα δούμε με την κεντρική εξουσία…θα χρειαστούμε βοήθεια και χρηματοδοτικά εργαλείων..”

”Δεν μπορούμε να πάμε σ’ αυξήσεις στους συμπολίτες μας…. Θα πρέπει τα μέτρα είναι πλήρως αιτιολογημένα…” ” πριν από μια εβδομάδα είχα συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας…” ” Με στενοχωρεί το γεγονός ότι τα πράγματα δεν είναι καλά..Έχουμε μείνει πίσω στο νομό Πρέβεζας και στις υποδομές…” ” Πρέπει ο νομός της Πρέβεζας να μην μείνει έξω από σχεδιασμούς κεντρικούς…” ” Είναι ώριμο το αίτημα για ανέγερση νέου νοσοκομείου…” ” Μπορούμε να βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση του…”

” Ας μην κοροιδευόμαστε.., το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν είναι αυτό που χρειάζεται η περιοχή…”

” Τον ξέρουν και το ομολογούν όλοι…

” Είναι αδύνατο να μην μπορούν να βρεθούν 4 γιατροί δέκα χρόνια για τα Κέντρα Υγείας του δήμου μας;;;…” Είναι αστείο αυτό για ένα σύγχρονο κράτος…” ” Έχουμε φτάσει σε σημείο να εξοργιστούμε…”

” Είναι τρελό να συζητάμε 10 χρόνια αν θα έρθουν 4 γιατροί…”

” Είναι θετικό ότι σπάει η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια)..”

” Πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει εσωτερική μετακίνηση προσωπικού και θα επανδρωθεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου..”

“Δεν μπορούμε να κλείσουμε τους δρόμους και να μην περνάει ο πεζός, ούτε τις πλατείες…” ” Εις βάρος της ποιότητας των πολιτών δεν θα κινηθούμε ποτέ…”






πηγη:https://www.prevezatoday.gr
Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στον Prisma 91,6: Τέτοια εποχή πέρσι είχαμε πάρα πολύ κόσμο, πάρα πολλούς επισκέπτες, το τοπίο φέτος είναι τελείως διαφορετικό…’ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 30, 2020 Rating: 5 Την Πέμπτη 28 Μαΐου στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο κ. Ζα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: