728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν τεστ κορωνοϊού στην Ήπειρο… Αντισώματα για το υγειονομικό προσωπικό




Δώδεκα αυτοκίνητα που αποτελούν τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έφτασαν στα Γιάννινα και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τεστ για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα οχήματα βρίσκονται σε χώρους του Νοσοκομείου Χατζηκώστα όπου εκεί έγινε και η εκπαίδευση των εργαζομένων που θα στελεχώσουν τις μονάδες από επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Σκοπός των ομάδων αυτών, όπως δήλωσε στο Epiruspost ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είναι να κάνουν εκτενή έλεγχο στον γενικό πληθυσμό ενώ έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει έλεγχος αντισωμάτων, αρχής γενομένης από το υγειονομικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης οι μονάδες στελεχώνονται με προσωπικό που προσελήφθη ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ έγινε η απαραίτητη εκπαίδευσή τους όπως και η παρουσίαση του τρόπου που θα λαμβάνονται τα δείγματα.

Οι ομάδες θα συντονίζονται από γιατρό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ο οποίος σε καθημερινή βάση θα επιμελείται το πρόγραμμά τους.

Από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι εξορμήσεις με πρώτο στόχο να καλυφθούν οι οργανωμένες δομές. Τέτοιες είναι τα γηροκομεία, τα ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες και Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών.

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Καρβέλης θα γίνει έλεγχος στην Κοινότητα με παρουσία των Μονάδων ακόμη και στις πλατείες των αστικών κέντρων της περιοχής.

«Σκοπός είναι να συλλέξουμε πολλά δείγματα από την κοινότητα ώστε να έχουμε σαφή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για να εμπεδώσουμε κλίμα ασφάλειας», υπογράμμισε ο Διοικητής της ΥΠΕ.

Οι Μονάδες θα εργαστούν για ένα εξάμηνο. Τα δείγματα θα αποστέλλονται για ανάλυση στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αν χρειαστεί θα συνδράμει και η Πάτρα.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό μέρος του σχεδίου για την αποτύπωση της πλήρους εικόνας σχετικά με τον Covid-19 είναι τα τεστ αντισωμάτων τα οποία γίνονται με ανάλυση αίματος.

Ο κ. Καρβέλης έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ελεγχθεί το σύνολο του υγειονομικού πληθυσμού. Όλοι δηλαδή όσοι εργάζονται σε δομές υγείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας.

Στην διαδικασία αυτή θα εμπλακεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.

Ο έλεγχος αντισωμάτων θα δώσει ακριβή εικόνα για την κατάσταση του υγειονομικού προσωπικού, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό, ώστε νοσοκομεία και δομές υγείας να είναι έτοιμα σε ένα δεύτερο κύμα του ιού.






Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν τεστ κορωνοϊού στην Ήπειρο… Αντισώματα για το υγειονομικό προσωπικό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 26, 2020 Rating: 5 Δώδεκα αυτοκίνητα που αποτελούν τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έφτασαν στα Γιάννινα και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τεστ για την ανίχν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: