728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για το άνοιγμα των Σχολείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία,  με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν φαίνεται να επιλύονται από την κυβέρνηση (έλλειψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, αντισεισμική προστασία , πυρασφάλεια,  εκπαιδευτικά κενά, μέσα ατομικής προστασίας, υλικά καθαρισμού κ.α).

Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δικιά της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.


Στον Δήμο μας , μετά τον σεισμό της 21 Μαρτίου 2020 , το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου , το ΕΠΑΛ Καναλακίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές των εν λόγω σχολείων παραμένουν «άστεγοι»  μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές της Γ Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία στις 11 Μαΐου και οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου στις 18. Για τους μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου αυτό είναι ανέφικτο.

Ζητάμε από τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να καταστούν τα σχολεία αυτά λειτουργικά και ασφαλή. Ιδιαίτερη δε μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, για τις Σχολικές Μονάδες που θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, απαιτούμε να εξασφαλισθούν από τον Δήμο όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και υγιεινής  (απολυμάνσεις, αντισηπτικά, απορρυπαντικά, μάσκες, γάντια κλπ.).

Επιβάλλεται να θωρακιστούν όλα τα Σχολεία με επιπλέον και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας  και όχι μόνο για την περίοδο των μέτρων ενάντια στον COVID-19.

Τέλος, επειδή μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινείται με μέσα μαζικής μεταφοράς,  πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας τους.

Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της, ώστε να διασφαλίζονται ισότιμοι όροι μόρφωσης και προστασίας της υγείας για όλους.

Να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την παιδεία.

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Με ευθύνη του κράτους και των υγειονομικών αρχών να οργανωθεί η πραγματοποίηση μαζικών τεστ ανίχνευσης του ιού και τεστ αντισωμάτων στα σχολεία.

Καναλάκι, 6/5/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για το άνοιγμα των Σχολείων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020 Rating: 5 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τό...

[][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: