728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι πανέμορφοι καταρράκτες σε χωριό της Πάργας. Δείτε από ψηλά τον άγνωστο φυσικό θησαυρό της περιοχής (βίντεο).

foto  Dimitrisfilippou_photography



Παρόλο που βρίσκεται στην Ήπειρο, η Πάργα θυμίζει νησί του Ιονίου. Οι όμορφες παραλίες, τα γραφικά σοκάκια, αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε όμορφα κατάφυτα τοπία, την καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές.


Ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να δουν οι επισκέπτες της Πάργας είναι και το χωριό Ανθούσα που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την πόλη. Εκεί ο Αλή Πασάς που είχε διορίστηκε πασάς των Ιωαννίνων μέχρι τις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης, έχτισε ένα κάστρο για να μπορεί να παρακολουθεί την περιοχή, τη θάλασσα, αλλά και την πόλη της Πάργας που για πολλά χρόνια προσπαθούσε να κατακτήσει.


Πέρα όμως από τα ιστορικά αξιοθέατα, στο χωριό Ανθούσα, υπάρχουν και φυσικά μέρη που αξίζει να επισκεφτούν οι τουρίστες.


Περίπου 300 μέτρα από το κέντρο του χωριού, μέσα από ένα μικρό μονοπάτι, θα βρουν έναν όμορφο καταρράκτη που φτάνει περίπου τα 10 μέτρα. Τα νερά ρέουν από τα κατάφυτα βράχια που έχουν σχηματιστεί στην περιοχή.


Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το Μουσείο Ανεμόμυλος. Το σπίτι που βρισκόταν εκεί ο παλιός ανεμόμυλος μετατράπηκε σε μουσείο που έχει λαογραφικά αντικείμενα, ρούχα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή. 


Καταρράκτη έχει και το χωριό Σκεπαστό που βρίσκεται περίπου μισή ώρα από την πόλη της Πάργας. Ο άγνωστος καταρράκτης κρύβεται μέσα στο δάσος του χωριού. Παρόλο που το μέγεθός του είναι μικρότερο από αυτό του καταρράκτη της Ανθούσας, είναι εξίσου εντυπωσιακός.




foto  Dimitrisfilippou_photography

Οι πανέμορφοι καταρράκτες σε χωριό της Πάργας. Δείτε από ψηλά τον άγνωστο φυσικό θησαυρό της περιοχής (βίντεο). Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2020 Rating: 5 foto  Dimitrisfilippou_photography Παρόλο που βρίσκεται στην Ήπειρο, η Πάργα θυμίζει νησί του Ιονίου. Οι όμορφες παραλίες, τα γρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: