728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Άδειες καρέκλες στην πλατεία… Η πιο πρωτότυπη διαμαρτυρία




Εκατοντάδες άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων καθώς το Σωματείο Καφέ- Μπαρ, Εστίασης και λοιπών επαγγελμάτων συντονίστηκε με χιλιάδες άλλα σωματεία συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs») που γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στην ίδια πρωτότυπη διαμαρτυρία μετέχουν πάνω από πενήντα σωματεία σε όλη την Ελλάδα με αίτημα την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των βαρύτατων οικονομικών συνεπειών που δέχθηκε ο κλάδος λόγω της πανδημίας.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου.








Κεντρικό αίτημα είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.

Η κυβέρνηση θεωρεί εφικτή την έναρξη λειτουργίας για τα καταστήματα εστίασης την 1η Ιουνίου όπως είναι προγραμματισμένο ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν και νωρίτερα.

Ο χρόνος του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης -όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος- «έχει σχέση με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά μακάρι να γίνει νωρίτερα η απελευθέρωση των καταστημάτων εστίασης».

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον κλάδο της εστίασης. Μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα μαγαζιά και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθούν περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και επιπλέον τέλη.





Άδειες καρέκλες στην πλατεία… Η πιο πρωτότυπη διαμαρτυρία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2020 Rating: 5 Εκατοντάδες άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων καθώς το Σωματείο Καφέ- Μπαρ, Εστίασης και λοιπών επαγγελμά...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: