728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Θεσπρωτία: Παραλίες προσβάσιμες σε ΑμΕΑ




Η σύμβαση για το έργο προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και του αναδόχου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 213.926,80€ και περιλαμβάνει την προμήθεια υλικών που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λ.π.) στις παραλίες Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή και Πλαταριά. Η εν λόγω πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία στοχεύουν στην προσβασιμότητα, την αυτονομία και την ευκολία χρήσης για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακολούθως:

Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ,
Αποδυτήρια – ντουζ,
WC για ΑμΕΑ,
Χώρους σκίασης,
Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα,
Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα,
Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση,
Εφαρμογή τηλεμετρίας &
Συναγερμός.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δείχνει για μια ακόμη φορά έμπρακτα την προσπάθειά του στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησης των ατόμων με ιδιαιτερότητες από το κοινωνικό σύνολο.





Θεσπρωτία: Παραλίες προσβάσιμες σε ΑμΕΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5 Η σύμβαση για το έργο προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και του αναδόχ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: