728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

415 αξιωματικοί και αστυνομικοί της Frontex περιπολούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα



Έναν ακριβώς χρόνο παρουσίας και δράσης στην Ελληνοαλβανική μεθόριο συμπλήρωσε η δύναμη της Frontex. Πρόκειται για 415 συνολικά αξιωματικούς και αστυνομικούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που είναι εγκατεστημένοι στην Αλβανία προκειμένου να ελέγχουν και να παρεμποδίζουν την διακίνηση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμπλήρωση του ενός έτους λειτουργίας ήταν η αφορμή που έφερε στην Κακαβιά τον Αλβανό Υπουργό Εσωτερικών Σάντερ Λεσάι και τον Γενικό Διευθυντή Κρατικής Αστυνομίας Άρντι Βέλιου.






Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αλβανικού Υπουργείου η παρουσία της δύναμης της Frontex είχε πολύ καλά αποτελέσματα ενώ είναι συνεχής η συνεργασία της με το Τμήμα Συνόρων και Μετανάστευσης.

Η δύναμη της Frontex έχει αναπτυχθεί στα σύνορα Αλβανίας και Ελλάδας, χερσαία και θαλάσσια συμβάλλοντας στη μείωση των μεταναστευτικών ροών αλλά και στην καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας.

Είναι η πρώτη φορά που ομάδες της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής έχουν αναπτυχθεί σε χώρα εκτός της ΕΕ και προσφέρουν άμεση βοήθεια και επιτόπου βοήθεια σε χώρα εταίρο.

Όλες οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής διεξάγονται σε συμφωνία με τις αλβανικές αρχές αλλά και με την Ελλάδα, που είναι το γειτονικό ευρωπαϊκό κράτος μέλος.

Η αποστολή περιλαμβάνει, επίσης, περιπολικά αυτοκίνητα, θερμικές κάμερες και άλλον εξοπλισμό εντοπισμού.

Οι ροές μεταναστών προς την Αλβανία είναι περιορισμένες μέχρι τώρα. Την τελευταία χρονιά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυόμισι περίπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν καταφέρει να περάσουν τα ελληνικά σύνορα πιστεύοντας ότι μέσω Αλβανίας θα καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής το μοναδικό οργανωμένο κέντρο φύλαξης είναι στα Τίρανα. Βέβαια υπάρχουν πληροφορίες για δημιουργία κέντρων στη ζώνη της ελληνικής μειονότητας προκειμένου εκεί να μεταφερθούν πρόσφυγες από την Τουρκία, κάτι που δεν έχει διαψευστεί από την Αλβανική Κυβέρνηση.






415 αξιωματικοί και αστυνομικοί της Frontex περιπολούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5 Έναν ακριβώς χρόνο παρουσίας και δράσης στην Ελληνοαλβανική μεθόριο συμπλήρωσε η δύναμη της Frontex. Πρόκειται για 415 συνολικά αξιωματικ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: