728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Ο τουριστικός κλάδος συνολικά βρίσκεται μπροστά σε δύο, τουλάχιστον, πολύ δύσκολα χρόνια»






Κώστας Μπάρκας: Σήμα Κινδύνου εκπέμπουν οι τουριστικοί φορείς της Ηπείρου


Σήμα Κινδύνου εκπέμπουν οι τουριστικοί φορείς της Ηπείρου, υπογραμμίζει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο τουριστικός κλάδος, βρίσκεται ενώπιον δραματικών συνεπειών, λόγω της πανδημικής κρίσης.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δια της αρμόδιας Τομεάρχισσας, Κατερίνας Νοτοπούλου και με τη συμμετοχή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Ήπειρο.

Σκοπός, η διατύπωση προτάσεων, ώστε αυτές με τη σειρά τους να αποτελέσουν τη βάση συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, για τη σωτηρία του τουριστικού προϊόντος, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτές.

Στην πρώτη αυτή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του συνόλου των επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Ήπειρο, καθώς και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κοινή συνισταμένη των προτάσεων που κατατέθηκαν αποτελεί η παραδοχή ότι ο τουριστικός κλάδος συνολικά βρίσκεται μπροστά σε δύο, τουλάχιστον, πολύ δύσκολα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, όπως επισημάνθηκε, είναι απαραίτητη η αρωγή της πολιτείας με διάφορες μορφές, σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά στην τόνωση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος, στη χρησιμοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, στην αναστολή αποπληρωμής των δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο, στη διευκόλυνση ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην ενίσχυση της ρευστότητας, στη στοχευμένη κατανομή πόρων στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στην επέκταση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Ακόμη και η μείωση των τελών των αεροδρομίων, που προσέθεσε, κατά την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, για το οποίο έχουν ήδη καταθέσει σχετική Ερώτηση Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπάρκας έκανε λόγο για «άσχημα μηνύματα» αναφορικά με τον τουρισμό στην περιοχή, ο οποίος «θα πληγεί βάναυσα» όπως είπε, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εκπροσώπων του τουρισμού στην τηλεδιάσκεψη.

Πρόσθεσε πως οι χώρες από τις οποίες προέρχεται ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της περιοχής, έχει πληγεί από την πανδημία.

Μέτρα, που αποτελούν μέρος των προτάσεων που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας προτού να είναι αργά, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν να χαθούν και μικρομεσαίες, ειδικά, επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Μπάρκας έκανε λόγω για αύξηση της ανεργίας στην περιοχή το επόμενο διάστημα. “Από τον τουρισμό εξαρτώνται πολλά εποχιακά επαγγέλματα” είπε και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν πολλοί που δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά.






«Ο τουριστικός κλάδος συνολικά βρίσκεται μπροστά σε δύο, τουλάχιστον, πολύ δύσκολα χρόνια» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Απριλίου 26, 2020 Rating: 5 Κώστας Μπάρκας: Σήμα Κινδύνου εκπέμπουν οι τουριστικοί φορείς της Ηπείρου Σήμα Κινδύνου εκπέμπουν οι τουριστικοί φορείς της Ηπε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: