728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πριν προλάβει να ανοίξει το μαγαζί… εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης!




Διατηρεί ένα μικρό καφέ στο κέντρο των Ιωαννίνων. Η επιχείρηση αυτή της επιτρέπει να ζει αξιοπρεπώς και να μεγαλώνει το παιδί της. Στις αρχές Μαρτίου κατέβασε ρολά όπως και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις της περιοχής μας, σε εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό του κορωνοιού. Ενάμισι μήνα μετά αποφάσισε να ανοίξει το μαγαζί ώστε να δίνει καφέ στο χέρι, ελπίζοντας έτσι σε ένα μεροκάματο, έστω και μικρό… Απαραίτητο για να μπορεί να καλύπτει τα καθημερινά έξοδα, όχι της επιχείρησης αλλά του σπιτιού της.

Το πρώτο πράγμα ωστόσο με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη ήταν ο λογαριασμός ρεύματος. Οι λογαριασμοί ρεύματος στην κυριολεξία αφού με αυτό που είχε μείνει σε εκκρεμότητα όταν έκλεισε το μαγαζί έχουν φτάσει πλέον στους τρεις.

Διευκρινίζεται ότι δεν ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ αλλά από ιδιωτική εταιρία, η οποία αποστέλλει μηνιαίους λογαριασμούς.

Από το σύνολο του ποσού, περίπου εξακόσια ευρώ, έδωσε έναντι καθώς με τα λιγοστά χρήματα προσπαθούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις που είχαν ανακύψει από το πολυήμερο κλείσιμο του μαγαζιού.

Ζήτησε από την ιδιωτική εταιρία να κάνει διακανονισμό για το υπόλοιπο ποσό, ακόμη και αν είναι να πληρώνει έναντι σε καθημερινή βάση, όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Κι όχι μόνο αυτό…

Με μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο ενημερώθηκε ότι έχει εγκριθεί εντολή διακοπής του ρεύματος!!!

Διακοπή ρεύματος σε μία επιχείρηση που είναι κλειστή δύο μήνες περίπου, με έσοδα μηδέν, με υποχρεώσεις που καθημερινά αυξάνονται –ενοίκια, εφορία, ασφάλιση- και χωρίς ακόμη να έχει καταβληθεί το ποσό των 800 ευρώ όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση!

Σίγουρα δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.. Ανάλογες, δύσκολες καταστάσεις, περιμένουν τους περισσότερους επαγγελματίες με μικρές ή και μεγαλύτερες επιχειρήσεις..

Μπροστά σ’ αυτές, είναι πραγματικά αδιανόητο, εταιρίες ηλεκτροδότησης να απειλούν με διακοπή παροχής, όταν γνωρίζουν την κατάσταση που βιώνει η χώρα..

Και επειδή φαίνεται ότι η πολιτική αυτή αποτελεί και τον κανόνα, καλό θα ήταν να παρέμβουν τα αρμόδια υπουργεία ώστε να δοθεί λύση.







Πριν προλάβει να ανοίξει το μαγαζί… εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5 Διατηρεί ένα μικρό καφέ στο κέντρο των Ιωαννίνων. Η επιχείρηση αυτή της επιτρέπει να ζει αξιοπρεπώς και να μεγαλώνει το παιδί της. Στις α...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: