728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Άδεια παραγωγής στη ΔΕΗ για το Μετσοβίτικο




Άδεια εγκατάστασης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 29 MW, στον ποταμό «Μετσοβίτικο», πήρε η ΔΕΗ μετά από απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διάρκεια ισχύος της άδειας ορίζεται σε δύο έτη και μπορεί να παραταθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας

Το Μετσοβίτικο έχει ιστορία μεγαλύτερη των 20 χρόνων. Πρόκειται για έργο ισχύος 2Χ14,5 MW επί του ομώνυμου ποταμού στο Νομό Ιωαννίνων.

Μετά από πολλές περιπέτειες,- αφού οι διαδικασίες ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας τους ΄90 αλλά το έργο δεν ολοκληρώθηκε, παρότι κάποια τμήματά του είχαν κατασκευαστεί - ο τελευταίος διαγωνισμός για την υλοποίησή του κατακυρώθηκε το 2017 στην εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 14 εκατ. ευρώ., με τη ΔΕΗ μέχρι τότε να έχει δαπανήσει κεφάλαια της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, που παρέμεναν αναξιοποίητα.

Το πράσινο φως ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο είχε δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ τον περασμένο Δεκέμβριο, συμπεριλαμβάνοντας το Μετσοβίτικο στον προυπολογισμό του 2020 καθώς και στις στρατηγικές προτεραιότητες της επιχείρησης.






Άδεια παραγωγής στη ΔΕΗ για το Μετσοβίτικο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Απριλίου 25, 2020 Rating: 5 Άδεια εγκατάστασης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 29 MW, στον ποταμό «Μετσοβίτικο», πήρε η ΔΕΗ μετά από...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: