728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ούτε μία θέση εποχικών για την Ήπειρο




Ούτε μία θέση εποχικών πυροσβεστών για τις ανάγκες των υπηρεσιών στην Ήπειρο δεν περιλαμβάνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις που είναι ήδη στον αέρα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, Μερόπη Τζούφη, Κώστας Μπάρκας και Μάριος Κάτσης κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρουν, στα τέλη Μαρτίου του 2020 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.300 ιδιωτών ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου και τη δυνατότητα επαναπρόσληψης έως 5 συνεχείς αντιπυρικές περιόδους.

Από την εν λόγω Προκήρυξη, ωστόσο, έχει παντελώς αποκλειστεί σύσσωμη η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προκύπτει από τον Πίνακα Κατανομής των 1.300 θέσεων αφού για την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ θέση προς πλήρωση.

Ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Ηπείρου είναι παντελώς αδικαιολόγητος, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τις πάγιες ανάγκες και ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στην Ήπειρο και οι οποίες καλύπτονταν διαχρονικά με εποχικούς πυροσβέστες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

1) Για ποιο λόγο αποκλείστηκε εξ ολοκλήρου η ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου από την τρέχουσα προκήρυξη πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών;

2) Θα ληφθεί σχετική μέριμνα με την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης, ώστε να περιληφθεί η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου;

3) Θα επεκταθούν τουλάχιστον οι συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων εποχικών πυροσβεστών στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου για την επόμενη πενταετία, ώστε να περιοριστεί το καίριο πλήγμα που επέρχεται στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου με τον αποκλεισμό της από την τρέχουσα προκήρυξη;







Ούτε μία θέση εποχικών για την Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020 Rating: 5 Ούτε μία θέση εποχικών πυροσβεστών για τις ανάγκες των υπηρεσιών στην Ήπειρο δεν περιλαμβάνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις που είναι ήδ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: