728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ Δ. Ε. ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ Δ. Ε. ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21/3/2020






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό στη Δ. Ε. Φαναρίου στις 21/3/2020


Με την απόφασή υπ’ αριθμ. 304/57/21-03-20 (ΑΔΑ: ΩΧΜΝ7Λ9-ΕΑ3) του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, συγκροτήθηκε στην Π.Ε. Πρέβεζας Επιτροπή για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον σεισμό στη Δ.Ε. Φαναρίου του Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας.
Η Επιτροπή αυτή λειτουργεί σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/11 (ΦΕΚ 1207 Β/14-6-2011) : «Καθορισμός διαδικασιών για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 36 του Νόμου 2459/1997» Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία:
Στις επιχειρήσεις όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 36 του ν. 2459/1997 (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς) δύναται να παρέχεται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών από θεομηνίες. Η επιχορήγηση παρέχεται σε επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίες ασκούσαν νόμιμη οικονομική ή επιχειρηματική δραστηριότητα την ημέρα που συνέβη η θεομηνία ή η φυσική καταστροφή και καταβάλλεται μόνο εφ’ όσον αυτές συνεχίζουν να λειτουργούν (με το ίδιο ΑΦΜ) κατά τον χρόνο καταβολής της.
Για τον προσδιορισμό του ύψους της ζημίας, απαιτείται η υποβολή εκ μέρους των πληγεισών επιχειρήσεων αίτηση – δήλωση καθώς και στοιχεία και δικαιολογητικά τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημίας, σύμφωνα με το άρθρο 1 της ανωτέρω απόφασης υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/11. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι :
• Τίτλοι ιδιοκτησίας ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση ή μισθωτήριο συμβόλαιο.
• Φορολογικές δηλώσεις επιχείρησης, Δηλώσεις Φ.Π.Α., Απογραφή προηγουμένου έτους.
• Αναλυτική κατάσταση ζημιών και φωτογραφική αποτύπωση της κάθε ζημιάς. (Τεκμηρίωση ζημιάς).
• Τιμολόγια αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και σε περίπτωση μη ύπαρξής τους να αναζητούνται από τους προμηθευτές. (Τεκμηρίωση αξίας)
• Κατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού (που καταστράφηκε) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος απόσβεσης, η κατάσταση του μηχανήματος, καθώς και αν πρόκειται για ολική ή μερική καταστροφή – Λογιστικά στοιχεία παγίων, Τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού (εφ’ όσον είναι διαθέσιμα), φωτογραφίες. (Τεκμηρίωση αξίας)
• Ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψης της ζημίας και σε περίπτωση μη ύπαρξης, Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599 περί μη ασφάλισης της μονάδας.
• Επίσης ελέγχεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης (άδεια λειτουργίας ή λοιπές άδειες). (Τεκμηρίωση νομιμότητας λειτουργίας)

Προσοχή, η επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις των πληγέντων, που αφορούν ζημιές σε επιχειρήσεις και όχι σε σπίτια και οικιακό εξοπλισμό ή φυτικό και ζωικό κεφάλαιο για τα οποία αρμόδιοι είναι άλλοι φορείς (Δήμοι, ΕΛΓΑ ΠΣΕΑ κλπ.)

Η επιτροπή έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/11, να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν το ύψος της δηλουμένης ζημίας. Η επιτροπή οφείλει να συμπεριλάβει στο πρακτικό που θα συντάξει για κάθε επιχείρηση μόνο ζημιές οι οποίες τεκμηριώνονται σύμφωνα με τα παραπάνω προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά. Για επιπλέον δικαιολογητικά ή/και για διενέργεια αυτοψίας η επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις επιχειρήσεις στα τηλέφωνα και e-mail που θα δηλωθούν.
Επισημαίνεται ότι με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών γίνεται αίτημα από την Π.Ε. Πρέβεζας προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την έκδοση απόφασης παροχής επιχορήγησης και δεν παρέχεται άμεσα επιχορήγηση.
Επιχορήγηση μπορεί να αποδοθεί μόνο μετά από έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του ν.2459/1997. Στην περίπτωση έκδοσης απόφασης και έγκρισης επιχορήγησης, για την εκταμίευση αυτής, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, απαιτείται υποχρεωτικά να αποσταλούν στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης ή σε υπηρεσία που θα οριστεί, τα επιπλέον δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 της απόφασης υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/11, καθώς και ότι άλλο ζητηθεί με τις διατάξεις της απόφασης. Οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν με άλλη ανακοίνωση.
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης κινδύνων για τη δημόσια υγεία και για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών, καλούνται οι πληγείσες επιχειρήσεις αφού συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να υποβάλουν την αίτηση προαιρετικά σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου seismos2020@php.gov.gr είτε μέσω του νόμιμου εκπρόσωπου, είτε μέσω του λογιστικού τους γραφείου. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής να ληφθεί μέριμνα για τον περιορισμό του μεγέθους των συνημμένων αρχείων. (Μέχρι 10ΜΒ περίπου).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο πλήρης φάκελος, έντυπη αίτηση υπογεγραμμένη καθώς και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπίες) θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλούν μέχρι την 11η – 5 – 2020 στην Διεύθυνση :

Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Σπηλιάδου 8,
Πρέβεζα, ΤΚ 48100
Υπόψη : Επιτροπής για την Καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις, που επλήγησαν από το σεισμό την 21/3/2020

Η αίτηση θα είναι αυτή: Αίτηση ΦΟΡΜΑ

Η αναλυτική κατάσταση εκτίμησης της ζημιάς μπορεί να έχει την μορφή του υποδείγματος που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: 


Για κάθε άλλη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ανατρέξουν στην απόφαση υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/11 (ΦΕΚ 1207 Β/14-6-2011) ή να στείλουν μήνυμα στο e-mail seismos2020@php.gov.gr.

Η επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών







πηγη:http://preveza.gr/7398-2/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ Δ. Ε. ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21/3/2020 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020 Rating: 5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ Δ. Ε. ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21/3/2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για τις επιχειρήσ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: