728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Ξήλωσαν» διεθνική εγκληματική οργάνωση.. Μία τροχοβίλα γεμάτη με χασίς




Τέλος στην δράση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία προς την χώρα μας, χώρες της Ευρώπης και την Τουρκία έβαλε η συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Επιχείρηση που ξεκίνησε από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και ολοκληρώθηκε με την σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας και την κατάσχεση ποσότητας χασίς άνω του ενός τόνου που μετέφεραν κρυμμένη σε τροχοβίλα. Τα έσοδα μόνο από την συγκεκριμένη μεταφορά για την εγκληματική οργάνωση υπολογίζονται σε περισσότερα του 1,7 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.




Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν:

τόνος και (145) περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

(4) κιλά και (68) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

(916) γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και

συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν την ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν (1.730.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.







πηγη:https://www.epiruspost.gr
«Ξήλωσαν» διεθνική εγκληματική οργάνωση.. Μία τροχοβίλα γεμάτη με χασίς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5 Τέλος στην δράση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία προς την χώρα μας, χώρες τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: