728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα, ύποπτο από την Πρέβεζα στο Πανεπιστημιακό




Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην Ήπειρο. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα στην Άρτα που δεν σχετίζονται με τις επαφές του ηλικιωμένου που είχε βρεθεί θετικός προ ημερών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τις οδηγίες και οι δύο ασθενείς παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα και παρακολουθούνται. Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Εν τω μεταξύ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το αποτέλεσμα για ύποπτο κρούσμα στην Πρέβεζα.

Ο ασθενής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και σήμερα διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται ως ύποπτο σε απομόνωση.

Η εικόνα σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Εισήχθη σήμερα και νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ, η οποία έχει δημιουργηθεί μόνο για την παρακολούθηση υπόπτων κρουσμάτων από τον Κορωνοϊό , περιστατικό το οποίο νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ως ύποπτο σε απομόνωση.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και από τις 5/3/2020 έως σήμερα έχουν ληφθεί εκατόν εξήντα τέσσερα (164) δείγματα εκ των οποίων τέσσερα ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά .


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα αποτελέσματα από τα εννέα δείγματα τα οποία ελήφθησαν χθες είναι αρνητικά, όπως και τα δείγματα όλων των προηγουμένων ημερών .
Δεν εκκρεμούν δείγματα προς διερεύνηση.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο (2) νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό .
Έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται .
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κοινωνικές επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Π.Γ.Ν.Ι., καθώς και επαφές του ιδίου με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου .
Οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ένα εκ των υπόπτων κρουσμάτων, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών στο Νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και το αποτέλεσμα του για SARS-COV-2 αναμένεται εντός της ημέρας, διακομίσθηκε στο Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων για καρδιολογική παρακολούθηση.
Ένα δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο ύποπτα κρούσματα SARS-COV-2. Ένα εξ αυτών είχε εισαχθεί προ ημερών και το αποτέλεσμα του σχετικού δείγματος αναμένεται εντός της ημέρας και ένα νέο ύποπτο κρούσμα, του οποίου λήφθηκε δείγμα και αναμένεται αποτέλεσμα.
Πέραν αυτών σήμερα λήφθηκαν και στάλθηκαν και δείγματα δύο υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση .
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.






Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα, ύποπτο από την Πρέβεζα στο Πανεπιστημιακό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5 Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην Ήπειρο. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα στην Άρτα που δεν σχετίζονται με τις επαφ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: