728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεν αντέχει άλλες ανοιχτές δομές η Ήπειρος




«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν άλλες ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων, γιατί όπως διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται αποσταθεροποίηση της χώρας μας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λέει ανοίξτε τα σύνορα, αυτό είναι ανθελληνικό».

Αυτές ήταν ορισμένες από τις επισημάνσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το «Μεταναστευτικό- Προσφυγικό ζήτημα» που είχαν θέσει παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκ νέου στις συναντήσεις που έγιναν προ καιρού με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς για το συγκεκριμένο θέμα, κατά τις οποίες τονίστηκε πως πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα και πρέπει να συμβάλλουν όλοι ώστε να βρεθούν χώροι για κλειστά κέντρα. «Μας ειπώθηκε πως αν δουν ότι αυτά τα κέντρα είναι κλειστά, δεν θα έλθει κανένας στην Ελλάδα από απέναντι», σημείωσε και σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε:

«Στην τελευταία συνάντηση διαφώνησα με δημάρχους. Ό, τι έκανα με την προηγούμενη Κυβέρνηση το ίδιο θα κάνω και τώρα αν χρειαστεί. Δεν πρότεινα κανένα κέντρο, ούτε να πάμε στο Βιοτεχνικό Πάρκο, ούτε αλλού, παρά μόνο έδωσα τα στοιχεία για έκταση στο Καλόβατο (Άρτας) που είχε ζητηθεί από το Υπουργείο. Την άλλη μέρα άρχισαν να πυροβολούν τον Περιφερειάρχη λες και έφταιγε αυτός. Εγώ έχω μάθει να παίρνω και αποφάσεις και ρίσκα. Αν δεν είχα πάρει ρίσκα δεν θα είχαμε ΧΥΤΑ και θα “έτρωγε” ο κόσμος πρόστιμα, όπως και για το εργοστάσιο ΑΣΑ που με όλες τις δυσκολίες, η ανακύκλωση γίνεται στο 50% και μακάρι να το είχαν πετύχει και άλλες περιφέρειες. Κάποια στιγμή στα δύσκολα, παίρνουμε και δύσκολες αποφάσεις. Δεν πυροβολούμε αυτούς που έχουν μάθει να κάνουν το καθήκον τους», για να προσθέσει ότι κανείς δεν είναι σε θέση πλέον να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, ο Περιφερειάρχης ανάφερε πως δεν του έγινε καμία αναφορά για χώρο στον οποίο σχεδιάζεται η δημιουργία Δομής Φιλοξενίας.






πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Δεν αντέχει άλλες ανοιχτές δομές η Ήπειρος Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5 «Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν άλλες ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων, γιατί όπως διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες επιχε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: