728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Διπλωματικός μαραθώνιος για την επιστροφή Ηπειρωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Περού!




Αγώνα δρόμου κάνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής για την επιστροφή τριάντα Ελλήνων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Περού. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ομάδα Ηπειρωτών. Πρόκειται για δύο Γιαννιώτες καθώς και για τον γνωστό σέρφερ από την Πάργα Γιώργο Παπανδρέου και την παρέα του. Η ομάδα των Ηπειρωτών βρίσκεται στο Περού από τις ημέρες της Αποκριάς και σκοπό είχε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στις 20 Μαρτίου. Όμως χωρίς καμία προειδοποίηση η κυβέρνηση του Περού έκλεισε τα σύνορα.

Αφορμή ήταν τα αυστηρά μέτρα που πήρε για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοιού. Οι πτήσεις σταμάτησαν και οι Έλληνες έμειναν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο τους με τα χρήματα να εξαντλούνται.

Μάλιστα στη χώρα τα ξενοδοχεία κλείνουν εντός των ημερών και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το τελευταίο διήμερο έγινε ένας πραγματικός μαραθώνιος από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές ώστε να βρεθεί τρόπος για τον επαναπατρισμό τους.

Διέξοδος φάνηκε με διπλωματική αεροπορική πτήση που θα είχε προορισμό την Ισπανία ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας.

Για τον εγκλωβισμό των Ηπειρωτών στο Περού έχει κινητοποιηθεί και η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία ενημερώθηκε τις τελευταίες ημέρες ωστόσο το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού όπως συνέβη και με άλλους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.




Διπλωματικός μαραθώνιος για την επιστροφή Ηπειρωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Περού! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2020 Rating: 5 Αγώνα δρόμου κάνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής για την επιστροφή τριάντ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: