728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τρία συνολικά τα κρούσματα, 19 δείγματα υπό διερεύνηση.. Η σημερινή εικόνα στην Ήπειρο




Αποτελέσματα σε 19 δείγματα που έχουν σταλεί προς ανάλυση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό παραμένει σταθερός. Πρόκειται για τρεις συνολικά ασθενείς. Η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παραμένει στο σπίτι της καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια. Ο άνδρας που είχε διαπιστωθεί την προηγούμενη βδομάδα κατά τον έλεγχο που έγινε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παραμένει στη Μονάδα Λοιμωδών. Ο τρίτος είναι ο ηλικιωμένος που μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Άρτας στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται επτά συνολικά ασθενείς εκ των οποίων οι έξι είναι υπό διερεύνηση.

Αυτά είναι τα σημεία που ξεχωρίζουν από την σημερινή ενημέρωση που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία συντονιστική σύσκεψη που είχε γίνει.

Αναλυτικά:

Οι εξελίξεις ως προς τους ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού μέχρι σήμερα ( 19 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχουν ως εξής:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Ένα (1) κρούσμα νοσηλεύεται στη ΜEΘ σε βαριά κατάσταση (το περιστατικό διακομίσθηκε διασωληνομένο από το νοσοκομείο της Άρτας)
Επτά (7) νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών από τους οποίους το ένα δείγμα είναι θετικό (προηγούμενο περιστατικό) και τα υπόλοιπα έξι (6) είναι υπό διερεύνηση και αναμένονται αποτελέσματα.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Παραλήφθηκαν αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα τα οποία είναι αρνητικά
Για τα υπόλοιπα θα διενεργείται στο εξής δειγματοληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Το κρούσμα που διαπιστώθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου ως θετικό ήταν νοσηλευόμενος ασθενής και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται διασωληνομένος
Όσοι από το υγειονομικό προσωπικό ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες. Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή.
Όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου έχουν απολυμανθεί και συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του
Αναμένονται απαντήσεις από 5 δείγματα, ανεξάρτητα από το προαναφερόμενο περιστατικό .
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δεν έχουν αναφερθεί ύποπτα περιστατικά
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Αναμένονται απαντήσεις για τρία (3) δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση.




Τρία συνολικά τα κρούσματα, 19 δείγματα υπό διερεύνηση.. Η σημερινή εικόνα στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2020 Rating: 5 Αποτελέσματα σε 19 δείγματα που έχουν σταλεί προς ανάλυση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Ο αριθμός τω...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: