728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συνελήφθησαν οι ληστές της Πάργας - Δύο συλλήψεις και στην Πρέβεζα



Στην κινηματογραφική σύλληψη των τριών σεσημασμένων κακοποιών χθες Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών, συμμετείχαν ακόμα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.

«Πρόκειται για επικίνδυνους κακοποιούς, καθώς δύο από αυτούς κατά την επιχείρηση σύλληψής τους δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, αναφέροντας τη σύλληψή τους. Σε έρευνες στις κατοικίες των δύο ημεδαπών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα όπως ληστείες, κλοπές και υποθέσεις περί όπλων και αλλοδαπών ενώ ένας από τους αναζητούμενους αλλοδαπούς έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το χρονικό της σύλληψης

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, πρωινές ώρες χθες πραγματοποιώντας αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες.

Δύο από τους επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν από το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν σε παρακείμενες χαράδρες, πυροβολώντας συνολικά 3 φορές κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί, ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο δραστών και την περαιτέρω ακινητοποίηση και σύλληψή τους. Ο τρίτος δράστης προέβαλε σθεναρή αντίσταση πλην όμως συνελήφθη στο σημείο όπου είχαν σταθμεύσει το όχημα.

Από τις έρευνες στο σημείο και στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο 2 πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες καθώς και καλάσνικοφ με 2 γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων, που βρέθηκε εντός του οχήματος.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Θριάσιο και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι εκτός κινδύνου.


Το όχημα είχε ενοικιαστεί προχθές (7 Φεβρουαρίου) στην Πρέβεζα από δύο ημεδαπούς – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες στην ίδια περιοχή.
Η «δράση» οργάνωσης


Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περίπτωση ένοπλης ληστείας που διέπραξαν μέλη τη οργάνωσης την 2 Δεκεμβρίου 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας σε περιοχή της Μεσσηνίας, απ’ όπου αφαίρεσαν πάνω από (208.000) ευρώ ενώ είχαν πυροβολήσει στο εσωτερικό της τράπεζας με πιστόλι και αυτόματο όπλο.

Επιπλέον, για δύο από τα μέλη της οργάνωσης (συλληφθείς και αναζητούμενος), εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία την 5η Αυγούστου 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα Πρέβεζας ενώ σε βάρος έτερου συλληφθέντα ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, ληστεία και αρπαγή.


Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.



Συνελήφθησαν οι ληστές της Πάργας - Δύο συλλήψεις και στην Πρέβεζα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2020 Rating: 5 Στην κινηματογραφική σύλληψη των τριών σεσημασμένων κακοποιών χθες Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: