728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Βουλή «έκοψε» τα κύκλοτρα.. Μισή η δωρεά του «Σ. Νιάρχος» στα Γιάννινα




Στην πράξη θα κριθεί πλέον η απόφαση της Κυβέρνησης να μην αποδεχθεί την μισή δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και να κόψει τα κύκλοτρα από τα Νοσοκομεία που θα δεχθούν τα PET- CT μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων. Το PET- CT είναι ένα εξαιρετικά ακριβό μηχάνημα μοριακής απεικόνισης που έχει την δυνατότητα να ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τα καρκινικά κύτταρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο διαγωνιστικά όσο και προληπτικά. Για την λειτουργία του ωστόσο είναι απαραίτητο το ραδιοφάρμακο που παράγεται από το κύκλοτρο.

Τα κύκλοτρα ωστόσο κόπηκαν από την δωρεά και έτσι τα νοσοκομεία θα πρέπει να προμηθεύονται το συγκεκριμένο φάρμακο από ιδιωτική εταιρία η οποία έχει το μονοπώλιο στη χώρα.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την σχετική συζήτηση που έγινε στη Βουλή, υποστήριξε ότι η λειτουργία των κυκλότρων είναι ασύμφορη οικονομικά.

Ισχυρίστηκε ότι ο σχεδιασμός της προηγούμενης κυβέρνησης έγινε με προχειρότητα, και λόγω της αντιπαράθεσής της με τον ιδιώτη, που παρείχε την υπηρεσία.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «όταν προτείνατε (στο ΙΣΝ) τη λειτουργία των 4 κυκλότρων, η τιμή για το ραδιοφάρμακο ήταν 700 ευρώ, τώρα είναι 470 ευρώ και μειώνεται.

Το νοσοκομείο "Μεταξά" ήδη αγοράζει στα 330 ευρώ» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας ότι «στον αρχικό σχεδιασμό δεν προβλέψατε τη μείωση του φαρμάκου».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, παρότι η δωρεά συζητήθηκε και σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, διότι η ΝΔ βάζει τους ιδιώτες στη δημόσια υγεία και ανατρέπει την πολιτική αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων στην παραγωγή ραδιοφαρμάκων ώστε «να μην έχουμε ανάγκη κανένα ιδιώτη να εκβιάζει».

Η σύμβαση τελικά του ελληνικού δημοσίου με το Ίδρυμα Νιάρχος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Βουλή.







Η Βουλή «έκοψε» τα κύκλοτρα.. Μισή η δωρεά του «Σ. Νιάρχος» στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2020 Rating: 5 Στην πράξη θα κριθεί πλέον η απόφαση της Κυβέρνησης να μην αποδεχθεί την μισή δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και να κόψει τα κύκλο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: