728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

"Το δάση και οι παραλίες ανήκουν στο λαό ".



H περιφερειακή κίνηση ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για το Αλωνάκι Φαναρίου

"Το δάση και οι παραλίες ανήκουν στο λαό ".

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αλωνάκι Φαναρίου ως περιφερειακή κίνηση, ζητάμε εδώ και τώρα το υπέροχο φυσικό δάσος που βρίσκεται στη περιοχή (όπως και όλα τα «ιδιωτικά» δάση), να περάσει στο δημόσιο (χωρίς καμία αποζημίωση) μακριά από τον παραμικρό ιδιωτικό έλεγχο και ιδιωτική ιδιοκτησία.

Ταυτόχρονα κυβέρνηση, περιφέρεια Ηπείρου και δήμος Πάργας πρέπει να εξασφαλίσουν το δάσος να μην πέσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ ή σε επενδυτικό όμιλο στη λογική της απάνθρωπης καπιταλιστικής ανάπτυξης που καταστρέφει όλη τη παραλιακή ζώνη της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας.

Στο δάσος και στη παραλία πρέπει να απαγορευτεί τώρα με ευθύνη κυβέρνησης , περιφέρειας Ηπείρου και δήμου Πάργας κάθε κερδοσκοπική και εμπορική δραστηριότητα . Όλη η περιοχή πρέπει να προστατευτεί από κάθε είδους καταπάτηση σε συνδυασμό με τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο δάσος για το κίνδυνο πυρκαγιάς (Το ίδιο πρέπει να γίνει σε κάθε δάσος της περιοχής)

Οι παραλίες και τα δάση ανήκουν στο λαό. Επιχειρηματικά συμφέροντα μικρά και μεγάλα , λυμαίνονται τη παραλιακή ζώνη από τη Πρέβεζα έως τα Σύβοτα στο όνομα της «ανάπτυξης». Καλούμε το λαό της περιοχής να σηκώσει το ανάστημά του ενάντια στην υποταγή των πάντων στο κέρδος της τουριστικής βιομηχανίας , την υποταγή στην ευτέλεια και την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο τουρισμός για εμάς είναι το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων όλων των λαών στην ξεκούραση και στην αναψυχή, είναι για εμάς μια πολιτισμική διαδικασία και όχι μια «αρπαχτή» . Η περιοχή αυτή πρέπει να παραμείνει φυσικό πάρκο για όλους τους κατοίκους της περιοχής, για τον λαό της Ηπείρου και για όλους τους επισκέπτες.

Η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Πάργας πρέπει να κινηθούν άμεσα σε αυτή τη κατεύθυνση.

η περιφερειακή κίνηση

ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η)



τοπική επιτροπή Πρέβεζας
"Το δάση και οι παραλίες ανήκουν στο λαό ". Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2020 Rating: 5 H περιφερειακή κίνηση ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για το Αλωνάκι Φαναρίου "Το δάση και οι παραλίες ανήκουν στο λαό &qu...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: