728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Βαρύτατος τραυματισμός παιδιού από επίθεση σκύλου




Βαρύτατος είναι ο τραυματισμός ενός εννιάχρονου κοριτσιού μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο, στην περιοχή Αγίου Θωμά Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα ενώ το κοριτσάκι βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, γιγαντόσωμος σκύλος βάρους μεγαλύτερου των 80 κιλών, ιδιοκτησίας των γειτόνων, πέρασε από την πρόχειρη περίφραξη και επιτέθηκε στο ανυποψίαστο παιδί τραυματίζοντάς το βαρύτατα στο πόδι.

Να επισημανθεί ότι το σκυλί δεν ήταν δεμένο με αλυσίδα, ούτε βρισκόταν σε κάποιο ασφαλή περιφραγμένο χώρο εντός της αυλής, η δε περίφραξη που είχαν οι ιδιοκτήτες του ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της πρόχειρη από καλάμια!!!.

Είναι πραγματικά θαύμα το ότι το παιδί σώθηκε από τη μανία του σκύλου αφού, κι όπως αναφέρεται στην ιατρική βεβαίωση, αποκαλύφθηκε μέχρι και ο αχίλλειος τένοντας!!!. Η δε θέα του τραύματος είναι αποκρουστική.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού δεν είναι η πρώτη φορά που το σκυλί επιτέθηκε αλλά παρ’ όλες τις εκκλήσεις τους οι ιδιοκτήτες του αδιαφόρησαν.

Ο τραυματισμός του παιδιού είναι βαρύτατος και οι γιατροί δεν μπορούν να προβλέψουν το εάν και πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα στο πόδι του, ενημέρωσαν δε τους γονείς ότι στο μέλλον θα χρειασθούν τουλάχιστον δύο πλαστικές επεμβάσεις. Για ένα πράγμα είναι σίγουροι οι γιατροί, ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.

Το κοριτσάκι διέκοψε τα μαθήματα στο σχολείο του και τις άλλες δραστηριότητές του αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί και οι γονείς του το μεταφέρουν καθημερινά στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση και αλλαγή τραυμάτων.

Εκτός από τον τραυματισμό, το παιδί, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ, έχουν κλειστεί στο σπίτι τους και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα αφού ο σκύλος δεν απομακρύνθηκε, παραμένει στη γειτονική αυλή χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ πέρασαν σχεδόν 20 μέρες από την επίθεση του σκύλου, καμία υπηρεσία ή αρχή δεν έχει επιληφθεί για την απομάκρυνσή του.

Τίθενται τα ερωτήματα:

1)Γιατί το σκυλί ήταν αφύλακτο;

2)Γιατί δεν το επιτηρούσαν;

3)Γιατί ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια με επιθέσεις οι ιδιοκτήτες δεν το απομάκρυναν;

4)Το σκυλί δεχόταν τον κανονικό – τακτικό κτηνιατρικό έλεγχο;

5)Οι ιδιοκτήτες του το είχαν εφοδιάσει με το ειδικό τσιπ;

Οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας αλλά αυτό που χρειάζεται άμεσα να γίνει είναι να απομακρυνθεί το σκυλί γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την σωματική ακεραιότητά τους, ούτε φυσικά μπορεί κανείς να αξιώσει από ένα ανήλικο κοριτσάκι να ζει καθημερινά με το φόβο, τον τρόμο και την αγωνία μιας νέας επίθεσης.





Βαρύτατος τραυματισμός παιδιού από επίθεση σκύλου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020 Rating: 5 Βαρύτατος είναι ο τραυματισμός ενός εννιάχρονου κοριτσιού μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο, στην περιοχή Αγίου Θωμά Πρέβεζας. Συγκε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: